Kokos bananen pannenkoeken

20-01-2017

Met dit recept maak je heerlijke pannenkoeken! Niet alleen lekker als ontbijt, maar ook een perfecte lunch. De pannenkoeken zijn gemaakt van onder andere kokosmeel en soya banana van Alpro, waardoor de pannenkoeken gluten- en lactosevrij zijn. De pannenkoeken bevatten veel vezels door het gebruik van kokosmeel. Ook worden er geen extra suikers aan toegevoegd en bevat de pannenkoeken veel eiwitten. Ideaal dus om je dag mee te beginnen. Extra lekker in combinatie met Fiber Sirup !

Ingredi├źnten

  • 2,5 el kokosmeel
  • 2 eieren
  • 100 ml soya banana Alpro
  • 2 tl Sukrin gold
    ook te vervangen door honing, kokosbloemsuiker
    of een andere zoetmiddel.

  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • halve el (kokos)olie + wat olie om in te bakken.
Optioneel:

Zo maak je de pannenkoeken:

  • Meng het kokosmeel, bakpoeder, Sukrin gold en een snufje zout met elkaar.
  • Klop in een andere kom de eieren los met de soya en de olie. Voeg daarna beide kommen bij elkaar en roer het tot een glad en redelijk dik geheel.
  • Verwarm een pan en laat de kokosolie smelten.
  • Giet de gewenste hoeveelheid beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur tot ze iets bruin kleuren.
  • Herhaal dit tot het beslag op is.
  • Voeg je favoriete toppings toe en genieten maar!

Tip: bewaar de gebakken pannenkoeken tussen twee borden, zo blijven ze nog lekker warm en kun je in een keer genieten van de pannenkoeken.

Met Fiber Sirup
Met Fiber Sirup