Kwarkbollen

23-02-2017

Zelf ben ik erg dol op de combinatie blauwe bessen en vanille. Ik was vanille kwark aan het eten met blauwe bessen en toen bedacht ik me opeens om kwarkbollen te maken. Ideaal als ontbijt, lunch of als tussendoortje voor bijvoorbeeld na het sporten. Met slechts een paar ingrediënten tover je deze heerlijke kwarkbollen al op tafel. Deze kwarkbollen zijn ook nog eens rijk aan eiwitten. Dat wordt genieten!

Ingrediënten

Voor ± 8 kwarkbollen

  • 200 gram (spelt)bloem
  • 250 gram vanille kwark
  • 2 eieren
  • 100 gram blauwe bessen
  • 2 tl kaneel
  • 5 vanille drups
    vanille extract
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el Sukrin
    kokosbloemsuiker/suikervervanger

Zo maak je de kwarkbollen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng het bloem, bakpoeder, kaneel en suiker door elkaar.
  • Meng in een andere kom de kwark met de eieren los en voeg de vanille drups toe.
  • Voeg de twee mengsels bij elkaar en meng het met een keukenmachine tot een glad beslag.
  • Roer de blauwe bessen door het beslag heen.
  • Leg een vel bakpapier over en bakplaat heen en verdeel met twee lepels het beslag over de bakplaat. Haal uit het beslag ongeveer 8-10 kwarkbollen.
  • Bak de kwarkbollen in ongeveer 20 minuten goudbruin. 
  • Genieten maar!

In plaats van blauwe bessen kun je er bijvoorbeeld ook rozijnen of ander fruit doorheen doen. Wil je de kwarkbollen nog eiwitrijker maken? Voeg er dan nog 1 scoop eiwitpoeder aan toe!