Lemon pie

13-04-2017

Een frisse luchtige yoghurt taart met een vleugje citroen! De ideale taart voor in de lente of in de zomer en makkelijk om te maken! Deze taart is lactosevrij en je kunt hem zelfs glutenvrij maken door de bloem te vervangen door amandelmeel. Wat poedersuiker eroverheen om de taart af te maken en genieten maar! Wat heb jij te vieren?

Ingrediënten

Taart met een doorsnede van 18 cm

  • 150 gram Sukrin / Stevia / Kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren
  • 200 gram (lactosevrije)yoghurt
  • 80 gram roomboter
  • Rasp van 1 citroen
  • 3 el Aplro soya Vanille
    Ook te vervangen door melk
  • 20 ml limoncello of 20 ml citroensap
  • 250 gram (spelt)bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Voor de garnering

  • Poedersuiker
  • 2 schijfjes citroen

Zo maak je de taart

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de yoghurt, vanille Alpro en de citroenrasp in een kom en meng dit door elkaar. Voeg hier tenslotte de limoncello of citroensap aan toe.
  • Zorg er voor dat de roomboter op kamertemperatuur is en klop deze samen met de suiker tot een romig mengsel.
  • Voeg nu de eieren één voor één toe en klop het geheel nog eens tot een glad mengsel.
  • Doe de twee bovenstaande mengsel bij elkaar in een kom en voeg het bloem, de zout en de bakpoeder eraan toe.
  • Spatel het geheel tot een beslag.
  • Vet een cake / taart vorm in met bakspray of kokosolie en giet het mengsel erin.
  • Doe de taart nu voor ongeveer 45 - 50 minuten in de oven tot de taart gaar is.
  • Laat hem daarna afkoelen en garneer de taart met poedersuiker en wat schijfjes citroen.