Ingrediënten
Voor 2 personen
- 100 gram amandelmeel of 85 gram havermeel
- 15 gram cacaopoeder
- 2 eieren
- 150 gram Optimel Magere griekse stijl yoghurt koffie
- 30 gram zoetstof naar keuze
- 2 tl bakpoeder
- Snufje zout
- 2 blokjes 70-80% pure chocolade
- 2 verse dadels
Optioneel:
- 20 – 30 gram noten naar keuze
Zo maak je het chocolade ontbijttaartje
Stap 1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet de springvormpjes in met wat olie of gebruik bakpapier.
Stap 2. Meng in een kom het amandelmeel en de cacaopoeder. Roer hier de eieren, Optimel Magere griekse stijl yoghurt koffie, zoetstof, snuf zout en het bakpoeder doorheen.
Stap 3. Snijd de dadels in stukjes en hak de chocolade grof. Verdeel het beslag over de springvormpjes en duw voorzichtig de dadel,- en chocoladestukjes in het beslag. Verdeel tenslotte de noten er over de chocolade koffie ontbijttaartjes heen.
Stap 4. Bak de taartjes ongeveer 25 á 35 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de taartjes gaar zijn.
Garneer eventueel met wat extra Optimel Magere Griekse stijl yoghurt koffie.