Luchtige chocolade broodjes

22-08-2017

Wie kent ze niet? De chocolade broodjes uit de supermarkt? Ik vind ze stiekem toch altijd best wel lekker, helaas zijn ze alleen niet zo gezond! Ik maakte daarom een 'gezonder' alternatief! Deze luchtige chocolade broodjes bevatten minder calorieën suikers en vet dan de standaard chocolade broodjes, maar zijn nog steeds erg lekker! Ideaal als ontbijt in het weekend, want gezonder eten hoeft niet zo saai te zijn. Deze luchtige chocolade broodjes zijn ook lactose vrij te maken! Met de vanille soja van Alpro worden je broodjes nog lekkerder. 

Ingrediënten

Voor vier broodjes - 2 personen

  • 1 ei
  • 125 ml halfvolle (lactosevrije) of magere melk (ook erg lekker met vanille soya Alpro) 
  • 75 gram speltbloem
  • 20 gram pure chocolade geraspt

Optioneel:

  • merg van 1 vanille stokje

Zo maak je de broodjes

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet de muffin vormpjes in met een beetje olijfolie / bakspray en zet deze alvast in de oven.
  • Klop het ei en de melk met een mixer luchtig en voeg vervolgens de bloem er aan toe.
  • Roer het geheel tot een glad beslag. Het beslag blijft dun, maar dit is de bedoeling, zorg er wel voor dat het beslag luchtig blijft.
  • Haal de muffinsvormpjes uit de oven en verdeel de helft van het beslag over de vier muffin vormpjes.
  • Voeg er vervolgens wat geraspte pure chocolade aan toe en giet de andere helft van het beslag er overheen.
  • Zet de muffins vormpjes weer terug in de oven en bak de broodjes in 20-25 minuten gaar. Houd ze wel goed in de gaten!
  • Haal de oven tussendoor niet open, want dan zakken de broodjes in en dat wil je niet! Ze worden erg groot, maar krimpen daarna ook wel weer wat in.
  • Als ze goudbruin zijn haal je ze uit de oven en plaats je ze op een rooster.
  • Warm zijn ze het lekkerst, wil je ze koud bewaren? Prik dan even een gaatje in de onderkant, zodat de warme lucht eruit kan.

Voedingswaarde per broodje - uitgaande van halfvolle melk

  • 127 kcal
  • 17,1 gram koolhydraten
  • 3,65 gram vet waarvan 1,5 gram verzadigd
  • 5,75 gram eiwitten