Mugcake

19-06-2017

Ik vind het heerlijk om in de ochtend op tijd op te staan, om heerlijk rustig te kunnen ontbijten! Maar als ik soms wat minder tijd heb en toch lekker en gezond wil eten, dan maak ik vaak een mugcake. Alle ingrediënten door elkaar mengen, drie minuten in de magnetron en klaar is je ontbijt. Ook kun je er eindeloos mee blijven variëren en verveelt het nooit. Een feest om je ochtend zo te beginnen. Het lijkt namelijk net een gebakje! Ga jij voor een fruitige mugcake of een mugcake met chocolade? Aan jouw de keus!

Ingrediënten

Voor één mugcake

Basis:

  • 1 banaan
  • 3 el havermout
  • 1 ei 
  • 1 tl kaneel

Variatie tips

  • Voeg 1 tl cacao toe in plaats van kaneel.
  • Voeg een handje blauwe bessen toe.
  • Snijd een banaan in stukjes en roer deze erdoorheen
  • Gebruik vers fruit met kwark als topping.
  • Voeg er wat geraspte wortel en wat walnoten aan toe.
  • Ook lekker met stukjes appel en rozijnen. 

Zo maak je de mugcake

  • Prak een banaan en doe dit samen met de havermout en het ei in een kom.
  • Voeg de kaneel aan het mengsel toe en roer alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat andere ingrediënten toe.
  • Doe het mengsel in een mok en zet de mugcake voor ongeveer 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
  • Haal de mugcake uit de magnetron en kiep hem om op een bord.
  • Je kunt hem ook gewoon uit een mok eten. Scheelt weer wat afwas werk!