(no)bake banana cake

01-02-2017

Ja je leest het goed. Deze cake kun je zowel ongebakken als gebakken eten! Je maakt de cake een avond van tevoren en zet hem in de koelkast neer. De volgende ochtend kun je hem dan gelijk eten, maar hou je toch meer van een crunchy bite? Dan doe je hem 's ochtends toch gewoon even in de oven of de airfryer! Geniet in de ochtend of tussendoor van deze healthy bananacake gemaakt van onder andere, banaan, havermout en sojamelk. Een goed begin van de dag zodat je er weer volop tegenaan kunt. 

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 50 gram muesli*
  • 1 grote banaan of 1,5 kleine banaan
  • 50 ml soya drink banana Aplro
    Of 50 ml amandelmelk
  • 1 el speculaaskruiden
    Of kaneel
  • 1,5 el chiazaad
  • 1 el honing / maple syrup / Fiber Sirup
  • 50 gram walnoten
  • 2 el pompoenpitten

* je kunt de muesli ook vervangen door nog eens 50 gram havermout

Zo maak je de cake

  • Meng het chiazaad met 3 el water en laat dit even staan. 
  • Hak de noten fijn en prak de banaan.
  • Meng alle ingrediënten behalve de chiazaad tot een mooi beslag. Als de chiazaad het water heeft opgenomen kun je het chiazaad er ook doorheen roeren.
  • Bekleed een (oven)schaal met pakpapier en giet het mengsel erin.
  • Zet de cake een nacht in de koelkast.
  • Je kunt nu genieten van jou cake! Wil je hem toch liever afgebakken hebben voor een crunchy bite? Doe de cake dan 15-20 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven of 12 minuten op 180 graden in de airfryer
ongebakken
ongebakken
Gebakken
Gebakken