Ontbijt muffins

08-09-2017

Sinds mijn studie ben ik een stuk drukker en vind ik het handig om wat maaltijden in het voren te maken. Als ik al vroeg de trein moet pakken, dan ontbijt ik het liefste ook rustig in de trein, zodat ik ook nog wat langer in bed kan blijven liggen. Deze ontbijtmuffins kun je een dag van te voren al maken, en ze zijn minimaal drie dagen houdbaar in de koelkast. Wil je ze langer bewaren? Bewaar ze dan in de vriezer.  Zo kun je toch gezond ontbijten wanneer je in de ochtend weinig tijd hebt. Het hoeft namelijk allemaal niet zo moeilijk te zijn!

Ingrediënten

Voor zes muffins

De basis:

  • 100 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 100 gram kwark of (soja)yoghurt
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • merg van één vanille stokjes

Optioneel:

  • 75 gram blauwe bessen
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 50 gram gehakte hazelnoten
  • 2 tl kaneel

Als je de basis voor de muffins hebt, kun je er van alles aan toevoegen. Ga jij voor fruit of toch voor een beetje pure chocolade met walnoten? Je kunt eindeloos blijven variëren, zodat elke ochtend weer een feestje is!

Zo maak je de muffins

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de havermout in een keukenmachine en maal de havermout fijn. 
  • Voeg vervolgens de banaan, kwark, ei, bakpoeder en baking soda toe en mix het geheel tot een glad beslag.
  • Roer vervolgens de gehakte hazelnoten en blauwe bessen of de andere ingrediënten door het beslag heen.
  • Verdeel het beslag over zes muffin vormpjes en doe er vervolgens wat amandelschaafsel overheen. 
  • Bak de muffins in ongeveer 25-30 minuten gaar. Met een prikker kun je controleren of de muffins klaar zijn.