Ontbijt muffins

15-08-2017

Hup je bed uit en haasten naar de trein, het werk of school en oja misschien ook nog even wat eten! Herkenbaar? Maak je ontbijt een avond of een paar dagen van te voren. Dit scheelt je veel tijd in de ochtend, waardoor je net wat langer in je bed kunt blijven liggen. Met deze ontbijt muffins begin jij je dag in ieder geval goed. Ook ideaal om mee te nemen als ontbijt on the go! Ik maakte deze variant met blauwe bessen, maar je kunt ze natuurlijk ook met ander fruit maken. Waar ga jij voor? 

Ingrediënten

Voor zes muffins - 2 á 3 personen

De basis:

  • 100 gram havermout
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 100 gram kwark of (soja)yoghurt
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • merg van één vanille stokjes

Optioneel:

  • 75 gram blauwe bessen of ander fruit
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 50 ongezouten noten 
  • 2 tl kaneel

Voedingswaarde per muffin - basis

  • 105,4 kcal
  • 2,35 gram vet waarvan 0 gram  verzadigd
  • 15 gram koolhydraten
  • 5,5 gram eiwitten


Zo maak je de muffins

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de havermout in een keukenmachine en maal de havermout fijn.
  • Voeg vervolgens de banaan, kwark, ei, bakpoeder, baking soda en vanille toe en mix het geheel tot een glad beslag.
  • Roer vervolgens de gehakte hazelnoten en blauwe bessen of de andere ingrediënten door het beslag heen.
  • Verdeel het beslag over zes muffin vormpjes en doe er vervolgens wat amandelschaafsel overheen.
  • Bak de muffins in ongeveer 25-30 minuten gaar. Met een prikker kun je controleren of de muffins klaar zijn.