Luchtige chocolade broodjes

25-07-2017

Als ontbijt en chocolade liefhebber ben ik dol op chocolade broodjes. Alleen jammer dat ze niet zo gezond zijn! Af en toe is dat natuurlijk geen enkel probleem. Gelukkig weet ik altijd overal wel een gezondere variant op te maken, zodat je er toch één extra kunt pakken. Deze luchtige chocolade broodjes zijn zonder toegevoegde suikers en lactose! Hier wil je je dag toch ook mee beginnen? Het voordeel is dat ze gemakkelijk te maken zijn, met weinig ingrediënten! Ideaal dus voor een feestelijk ontbijt!

Ingrediënten

Voor vier broodjes

  • 125 ml vanille soya Alpro
  • 75 gram speltbloem
    (te vervangen door bloem)
  • 1 ei
  • 2 dikke blokjes pure chocolade geraspt

Optioneel, maar wel erg lekker:

  • 3 vanille flavour drups
    of 1 tl vanille extract / vanille poeder

Zo maak je de broodjes

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Dit is niet nodig wanneer je een airfryer gebruikt.
  • Vet de muffin vormpjes in en zet deze alvast in de oven.
  • Klop het ei en de melk met een mixer luchtig en voeg vervolgens de bloem er aan toe.
  • Roer het geheel tot een glad beslag. Het beslag blijft dun, maar dit is de bedoeling.
  • Haal de muffinsvormpjes uit de oven en verdeel de helft van het beslag over de vier muffin vormpjes.
  • Voeg er vervolgens wat geraspte chocolade aan toe en giet de andere helft van het beslag er overheen.
  • Zet de muffins vormpjes weer terug in de oven en bak de broodjes in 20-25 minuten gaar of zet de airfryer op 180 graden en doe ze er ongeveer 20 minuten in! Hou ze wel goed in de gaten, want elke airfryer is anders.
  • Haal de oven tussendoor niet open, want dan zakken de soezen in en dat wil je niet! Ze worden erg groot, maar krimpen daarna ook wel weer wat in.
  • Als ze goudbruin zijn haal je ze uit de oven en plaats je ze op een rooster.
  • Warm zijn ze het lekkerst, wil je ze koud bewaren? Prik dan even een gaatje in de onderkant, zodat de warme lucht eruit kan.
  • Ook lekker om te eten met wat roomboter of jam!