Overnight oats

05-09-2017

Havermout in de ochtend ik ben er dol op! Vaak eten we havermout warm, maar je kunt het ook prima koud eten. Dan krijg je namelijk overnight oats. Scheelt je ook nog eens veel tijd in de ochtend, want dit ontbijt maak je een avond van te voren al. Je kunt het ook nog eens goed mee nemen voor onderweg. Een voedzaam ontbijt om de dag mee te beginnen. Door groente aan je ontbijt toe te voegen, krijg je gelijk al wat extra groente binnen. De herfst is alweer inzicht en de combinatie van wortel en speculaaskruiden geven je gelijk een herfst gevoel. 

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 80 gram havermout
  • 350 ml amandelmelk
  • 2 wortels
  • 1 á 2 tl speculaaskruiden of kaneel
  • 30 gram rozijnen

Zo maak je de overnight oats

  • Doe alle ingrediënten in een afsluitbaar bakje en meng het goed door elkaar.
  • Zet het vervolgens een nacht in de koelkast.
  • Open de volgende ochtend de bak en roer het geheel goed door. Is het iets te dik? Voeg dan nog wat amandelmelk toe.
  • Verdeel het over twee kommetjes en doe er eventueel nog wat geraspte wortel en granola overheen als topping! 

Wil jij hem graag iets zoeter? Voeg er dan 1 tl kokosbloesemsuiker of honing aan toe. Ben je toch niet zo dol op de koude variant? Dan zet je je bakje toch gewoon even in de magnetron en warm je hem op! 

Voedingswaarde - per portie

  • 237 kcal
  • 42,5 gram koolhydraten
  • 4,7 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd
  • 6,2 gram eiwitten