3x recepten voor pasen

05-04-2017

De komende drie dagen zet ik voor jullie elke dag een paasrecept online voor een heerlijke paasbrunch. Alle recepten zijn te maken met minder dan vijf ingrediënten. Gewoon lekker simpel! Voor jullie heb ik twee gezonde recepten op het menu staan en een wat ongezonder recept. Maar niet alles hoeft gezond te zijn met Pasen vind ik zelf. Waar het omdraait is de balans! Van een dag ongezond eten worden we echt niet gelijk dik! Verwen jezelf daarom gewoon lekker en zeg niet te vaak nee tegen dingen die je graag wil! Doe de dingen waar jij gelukkig van wordt. Dit helpt namelijk het beste! Een aantal recepten zijn glutenvrij en alle recepten zijn lactose vrij te maken! Ondanks een intolerantie kun je dus gewoon heerlijk genieten van een paasbrunch. De recepten zijn zo gemaakt. Je hoeft heus niet uren in de keuken te staan om iets lekkers op tafel te toveren!


Recept 1 - Bolcourgette met ei

Een ei hoort erbij! Wat is nou een paasbrunch zonder eieren? Daarom maakte ik een bolcourgette gevuld met parmaham en ei. Dit recept is zowel gluten als lactosevrij. Je kunt er natuurlijk alle ingrediënten aan toevoegen die je zelf lekker vindt, maar dit is de basis van het gerecht! Het is namelijk ook erg lekker om wat zongedroogde tomaten en kruiden aan het ei toe te voegen. Wil je hem graag vegetarisch? Vervang dan de parmaham door vegetarische vleeswaren of groente. Dat is zeker net zo lekker!

Ingrediënten

Voor 1 bolcourgette

  • 1 bolcourgette
  • 1 ei
  • 1 á 2 plakken parmaham
  • peper en zout

Zo maak je een bolcourgette met ei

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de bovenkant van de bolcourgette af en hol de courgette uit.
  • Bekleed de binnenkant van de courgette met de parmaham.
  • Klop in een kom het ei met de peper en zout los en giet het ei in de courgette.
  • Doe de courgette voor ongeveer 10-15 minuten in de oven en wacht tot het ei klaar is.

Heb je geen oven? Zet dan de courgette voor ongeveer 3 minuten in de magnetron tot dat het eiwit gestold is.


Recept 2 - Tortilla cups met yoghurt

Bij tortilla's denk je vaak aan hartige recepten en al helemaal niet aan ontbijt. Maar tortilla's zijn ook heerlijk in combinatie met zoete ingrediënten. Ik maakte van tortilla's een soort van nestjes gevuld met yoghurt en wat heerlijke toppings en om het af te maken nog wat honing eroverheen. Heb je net zoals ik een lactose-intolerantie? Ga dan voor Alpro of lactosevrije yoghurt. De tortilla's kun je uiteraard ook vullen met kwark, Griekse yoghurt of een bolletjes ijs. Qua toppings kun je natuurlijk alles kiezen wat je zelf lekker vindt! Maar een paasei hoort er toch wel echt bij!

Ingrediënten

Voor 4 cups

  • 2 (wortel)tortilla's
  • ± 6 el yoghurt
  • honing

En natuurlijk je favoriete toppings niet te vergeten!

Zo maak je de tortilla cups

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd rondjes uit de tortilla's van ongeveer 8 centimeter. Uit één tortilla kun je ongeveer twee cups halen. Afhankelijk van de grote van de tortilla natuurlijk.
  • Spray de muffin bakvorm in met bakspray en vouw je tortilla rondjes in een muffin vorm.
  • Doe de tortilla's voor ongeveer 5-7 minuten in de oven totdat ze knapperig worden.
  • Laat ze even afkoelen en vul ze daarna met yoghurt en wat honing natuurlijk.
  • Nog even je favoriete toppings eroverheen en genieten maar.

Recept 3 - Witte chocolademousse met abrikoos

Aangezien eieren toch echt wel bij Pasen horen, kon er in het laatste recept ook geen ei ontbreken. Een witte chocolademousse met een abrikoos. Zo lijkt het net of je een ei eet. Misschien niet zo heel gezond nee, maar wel gewoon heel heel erg lekker! En ook dit recept is met maar vijf ingrediënten gemaakt. Hoe simpel wil je het hebben? Begin er wel op tijd aan, want de chocolademousse moet namelijk even opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

Voor 2 á 3 personen

  • 250 mililiter (lactosevrije) slagroom
  • 25 gram sukrin, kokosbloemsuiker of stevia
  • 2 eiwitten
  • 125 gram witte chocolade
  • 2 abrikozen

Zo maak je de witte chocolademousse

  • Smelt de witte chocolade au-bain-marie.
  • Klop de slagroom samen met de suiker lobbig.
  • Klop de eiwitten stijf totdat er pieken ontstaan.
  • Roer vervolgens de gesmolten chocolade door de slagroom heen.
  • Spatel daarna de eiwitten er voorzichtig doorheen.
  • Laat de chocolademousse minimaal 3 uur opstijven in de koelkast en haal ze er daarna uit.
  • Snijd de abrikozen door de helft en leg deze op de witte chocolademousse.
  • Genieten maar!

Ik hoop dat jullie wat aan de recepten hebben en daarnaast wil ik laten zien dat lekker eten niet altijd zo ingewikkeld hoeft te zijn! Met vijf ingrediënten kun je namelijk al een heerlijk recept op tafel toveren. Welk recept ga jij zeker maken met Pasen? Maak je een van deze recepten of misschien wel meer? Vergeet dan niet je foto te delen en @foodlies.nl te taggen op Instagram. Fijne paasdagen allemaal!