Pasta pesto

10-04-2017

Ik ben dol op pasta, maar heb het eigenlijk al een hele lange tijd niet meer gegeten. Ik ging dus even na denken voor een heerlijke, simpele pasta en kwam toen al snel op deze pasta pesto uit. Ik heb een veganistische variant gemaakt, maar je kunt er in plaats van plantaardige kipstukjes ook gewone kip aan toe voegen, wanneer je geen vegetariër / veganist bent. De kokosmelk is ook te vervangen door kookroom, wanneer je geen kokosmelk in huis hebt, maar mijn voorkeur gaat toch wel echt uit naar kokosmelk! Deze pasta is heerlijk met een gepofte tomaat erbij.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 160 gram volkoren penne
  • 175 gram Vivera plantaardige kipstukcjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el groene pesto
  • 400 gram spinazie
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • peper en zout

Het pasta bord is afkomstig van Bowls and Dishes.

Zo maak je de pasta pesto

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe water in een pan en breng dit aan de kook. Wanneer het water kookt voeg je de penne eraan toe en kook je deze gaar.
  • Snijd ondertussen de courgette in stukjes.
  • Verhit wat olijfolie, kokosolie of boter in de pan en bak de kip stukjes aan giet er 50 ml kokosmelk bij. Zo blijft de kip lekker mals.
  • Voeg er vervolgens de courgette aan toe en bak deze mee.
  • Na 5 minuten kun je ook de spinazie, peper en zout aan het mengsel toevoegen en 1 el pesto.
  • Doe de tomaten in de voorverwarmde oven voor ongeveer 5 minuten en haal ze er daarna uit.
  • Bak het geheel 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Giet de penne af als ze klaar zijn en voeg ze toe aan het mengsel.
  • Giet vervolgens de overige kokosmelk erbij en de laatste eetlepel pesto en laat het ongeveer 5 minuten rustig koken. Blijf af en toe doorroeren. Vind je de smaak zo goed dan is de pasta klaar. Wil je nog meer pesto smaak aan de pasta? Voeg er dan nog de gewenste hoeveelheid aan toe.