Pecan broodjes

01-07-2017

Eens zin in iets minder gezonds, maar toch gezonder dan kant en klaar uit de supermarkt? Maak dan deze pecannoten broodjes eens! Door een suikervervanger toe te voegen en de roomboter te vervangen door margarine maak je ze al wat gezonder. Helemaal gezond worden ze natuurlijk niet, maar dat moet zo af en toe ook gewoon kunnen! Geniet met mate en vind balans. Ideaal als ontbijt of snack in het weekend! De pecannoten kun je natuurlijk ook vervangen door andere noten, wanneer je allergisch bent voor pecannoten. 

Ingrediënten

voor 6 pecan broodjes - 6 personen

  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 75 gram pecannoten
  • 25 gram margarine 
  • 40 gram Sukrin of kokosbloesemsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 20 ml ahorn siroop of honing
  • 1 eigeel 

Hoe maak je de pecan broodjes

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zorg ervoor dat het bladerdeeg alvast ontdooid is.
  • Hak de pecannoten grof.
  • Doe de margarine, suiker, ahorn siroop of honing, pecannoten en de kaneel in een kom en mix dit met een mixer. Houd wel wat pecannoten over voor de garnering.
  • Deel het bladerdeeg in 3 gelijke stroken, maar snijd het bladerdeeg niet door! Het moet namelijk wel één geheel blijven.
  • Maak aan de boven en onderkant van het bladerdeeg inkepingen zodat je de reepjes straks goed om en om kunt vouwen.
  • Snijd in de breedte van de twee zijkanten kleine reepjes. Het moet nog wel een geheel blijven.
  • Doe een eetlepel van het mengsel in de middelste strook en vouw de boven en onderkant naar binnen. Vouw daarna de reepjes om en om over elkaar als een vlecht.
  • Besmeer vervolgens de broodjes met wat eigeel voor extra glans en strooi er nog wat pecannoten overheen.
  • Bak de broodjes nu ongeveer 20 minuten in de oven tot ze gaar / goudbruin zijn.

Voedingswaarde - per broodje

  • 308 kcal
  • 26,4 gram koolhydraten
  • 28 gram vet waarvan verzadigd 5,6 gram
  • 7,5 gram eiwitten