Pecan broodjes

10-05-2017

Van die heerlijke ongezonde broodjes met pecannoten en heel veel suiker. Zo af en toe is dat natuurlijk helemaal geen probleem en moet dat dus gewoon kunnen. Toch wilde ik er graag een gezondere variant van maken om zo net iets vaker te kunnen genieten van deze heerlijke broodjes. Aangezien we allemaal weten dat te veel suiker niet goed is voor ons lichaam heb ik pecannotenbroodjes gemaakt en de suiker vervangen door Sukrin / Steviala.

Ingrediënten

voor 6 pecan broodjes

De pecannoten broodjes zijn gepresenteerd op het bord van Cookinglife.

Hoe maak je de pecan broodjes

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zorg ervoor dat het bladerdeeg alvast ontdooid is.
  • Hak de pecannoten grof.
  • Doe de roomboter, suikervervanger (Sukrin / Steviala), pecannoten en de kaneel in een kom en mix dit met een mixer. Houd wel wat pecannoten over voor de garnering.
  • Deel het bladerdeeg in 3 gelijke stroken, maar snijd het bladerdeeg niet door! Het moet namelijk wel één geheel blijven.
  • Maak aan de boven en onderkant van het bladerdeeg inkepingen zodat je de reepjes straks goed om en om kunt vouwen.
  • Snijd in de breedte van de twee zijkanten kleine reepjes. Het moet nog wel een geheel blijven.
  • Doe een eetlepel van het mengsel in de middelste strook en vouw de boven en onderkant naar binnen. Vouw daarna de reepjes om en om over elkaar als een vlecht.
  • Besmeer vervolgens de broodjes met wat eigeel / jam voor extra glans en strooi er nog wat pecannoten overheen.
  • Bak de broodjes nu ongeveer 20 minuten in de oven tot ze gaar / goudbruin zijn.