Pompoenbrood

23-10-2017

Bananenbrood, iets waar bijna iedereen verzot op is en waar al miljoen recepten voor bestaan. Je kan oneindig variëren en dat maakt het elke keer weer wat anders.

Met de herfst en Halloween in het vooruitzicht, en omdat het de topperiode is voor heerlijke pompoenen, dacht ik een keertje de bananen aan de kant te laten en toch een lekker broodje te maken. Heerlijk als ontbijt of snack! Proberen jullie het ook? - Stephanie van Gaal 

Ingrediënten 

  • 330gr pompoenpuree
  • 150gr tarwebloem
  • 60gr havermout
  • 2 eieren
  • 1theelepel baking soda
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels gingerbread spices
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • Zout en nootmuskaat

Zo maak je het pompoenbrood

  • Pompoenpuree: indien je rauwe verse pompoen gebruikt zoals ik, kook je de pompoen tot hij gaar is. Nadien prak je hem en breng op smaak met een snufje zout en een theelepel nootmuskaat.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng de pompoenpuree met de eieren en de siroop.
  • Roer er met een spatel zachtjes alle droge ingrediënten doorheen.
  • Giet het deeg in een cakevorm en werk af met pompoenpitten indien gewenst.
  • Bak ongeveer 35 minuten op 180 graden
  • Even laten afkoelen en smullen maar