PROegg

27-03-2017

Met een lactose-intolerantie is het soms wat moeilijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Het is natuurlijk mogelijk om voldoende eiwitten uit plantaardig voedsel binnen te krijgen, maar dit gaat niet altijd even makkelijk! Toen ik een pakket van PROegg kreeg toe gestuurd was ik stiekem wel heel erg blij. Deze puddings zijn namelijk lactosevrij en bevatten maar liefst 14 gram eiwitten per pudding en dat is niet alles. Ik vertel je hier meer over in deze blog.

PROegg
Een exclusief distributeur in de Benelux van producten van PR-Ou dat is wat PROegg is. Op moment verdelen ze de verse en kant en klare proteïne puddings. Deze puddings zijn gemaakt op basis van Ei-eiwit. Naast dat de puddings lactosevrij zijn, zijn ze ook nog een glutenvrij, suikervrij en vetvrij en dat is nog niet alles. Daarnaast bevatten ze slechts 60 Kcal en krijg je 14 gram eiwitten per pudding binnen. Het is bijna te mooi om waar te zijn! Maar toch is het echt zo.

PROegg is dus geschikt voor mensen met een gluten en/of lactose-intolerantie en ook geschikt voor vegetariërs. Aangezien de pudding van EI-eiwit is gemaakt zijn ze niet geschikt voor veganisten helaas.

Smaken
PROegg is er in verschillende smaken. Zo zit er voor iedereen wel een heerlijke smaak tussen. PROegg is verkrijgbaar in de smaken:

 • Aardbei
 • Banaan
 • Cacao
 • Citroen
 • Crème brûlée
 • Koffie
 • Koekjes
 • Kokos
 • Nougat
 • Pina Colada
 • Tiramisu

De pudding is per 10 stuks te koop, maar ook per stuk. Je kunt kiezen voor een mix box met alle smaken of een box met je favoriete smaak natuurlijk! Per stuk is de pudding 2,50 en per 10 stuks betaal je slechts 20 euro.

Waarom eiwitten?
Als je sport zijn eiwitten vooral belangrijk, maar ook als je niet sport zijn eiwitten uiteraard belangrijk, maar dan hoef je niet zo'n grote hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen. Eiwitten zijn namelijk de bouwstenen van ons lichaam. Spieren hebben vooral eiwitten nodig om opgebouwd te worden. Ook veel van onze hormonen zijn tenslotte eiwitten. Daarnaast heeft ons immuunsysteem, spijsverteringsstelsel en bloed ook eiwitten nodig om goed te kunnen functioneren. Kortom het is dus erg belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen.

Zoals vele al weten zijn eiwitten weer opgebouwd uit aminozuren. Aminozuren zijn dus de bouwstenen van eiwitten. Er zijn maar liefst twintig aminozuren. Ons lichaam kan hiervan al 12 aminozuren zelf produceren. Het is daarom belangrijk om de andere 8 aminozuren door voeding binnen te krijgen en daar helpt PROegg ons een handje mee.

Hoeveel eiwitten hebben we nodig?
Dit hangt af van hoeveel je sport. Als je niet sport heeft je lichaam genoeg aan 0,8 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht. Ben je een duursporter dan heb je al wat meer eiwitten nodig. Voor duursporters is het belangrijk om 1,2 tot 1,5 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht binnen te krijgen. Als je aan krachtsport doet dan is het belangrijk dat je nog meer eiwitten eet om je spieren op te bouwen. Voor krachtsporters wordt het dan ook aangeraden om 1,6 tot 1,8 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht binnen te krijgen. Maar pas op te veel eiwitten is ook weer niet goed.

Een simpel voorbeeld. Als je aan krachttraining doet en je weegt 58 kilo. Dan is het belangrijk om 92,8 tot 104,4 gram eiwitten per dag binnen te krijgen.


De smaaktest

Ik kreeg een mix box toegestuurd met alle smaken om te testen. De volgende smaken zaten er in: aardbei, banaan, cacao, citroen, crème brulee, koffie, kokos, nougat, pina colada en tiramisu. Van te voren was ik erg benieuwd naar de cacao variant omdat ik zelf dol ben op chocolade. Helaas viel deze wat tegen. Maar de banaan was daarentegen echt heel erg lekker. Ook was ik zelf fan van crème brûlée en tirumisu.

De structuur van de pudding kun je wel een beetje vergelijken met een Mona toetjes die iedereen denk ik wel kent! Zelf moest ik hier even aan wennen aangezien ik dit lang niet meer heb gehad, maar na een tijdje wende de structuur. Er zit een goede smaak aan de puddings en je proeft geen smaak van eiwitten.

Ik kan dus wel concluderen dat ik je deze puddings zeker zou aanrader. Aangezien ze gluten- en lactosevrij, vetvrij en suikervrij zijn. Ook ideaal voor een eiwitrijke dieet, aangezien de 14 gram eiwitten bevatten en maar slechts 60 kcal. Ben je benieuwd geworden? Neem dan even een kijkje bij PROegg op de site en daar kun je gelijk de verkooppunten checken!