Rens Kroes

25-07-2017

We hebben allemaal wel een idool. Mijn grote voorbeeld is dan ook Rens Kroes. Ik vind het zo tof om te zien hoe zij andere motiveert en inspireert met haar healthy lifestyle en daarnaast ook vier goed lopende kookboeken op de markt weet te brengen in zowel het Nederlands als in het Engels. Een Nederlandse foodblogster bekend over de hele wereld! Een droom die uitkomt toch? Zelf ben ik onwijs fan van haar boeken met heerlijke gezonde recepten weet ze mij elke keer weer te inspireren.

Rens Kroes

Vorig jaar won ik via de postcode loterij een boek. Ik mocht zelf uitkiezen welke dit werd en ik ging natuurlijk voor het boek Power Food van Friesland naar New York. Toen die tijd was ik nog niet echt een foodie, maar ging me wel steeds meer interesseren in gezonde recepten. Ik weet nog goed toen ik voor het eerst haar boek open sloeg en dacht: waar zijn in hemelsnaam al die ingrediënten te koop of wist ik zelfs niet eens wat alles was. Tot ik mezelf steeds meer ging verdiepen en al die ingrediënten nu gewoon vanzelfsprekend voor mij zijn en de meeste ingrediënten zijn gewoon te koop in de supermarkt! Het lijkt allemaal heel veel en lastig, maar dat valt reuze mee.

Inmiddels ben ik in bezit van drie van haar boeken, en gaat het niet meer lang duren voordat ik ze alle vier in huis heb! Het fijne vind ik dat de recepten heel variërend zijn. In haar boeken vind je namelijk: ontbijt recepten, lunch & diner recepten, snacks en sapjes! Recepten voor onderweg, voor thuis of voor feestjes, ja je vindt ze allemaal terug. In haar boeken laat ze zien dat gezond eten en een healthy lifestyle helemaal niet zo moeilijk en saai is! Gezonde recepten kunnen namelijk ook heel erg lekker zijn! Dat bewijst Rens wel weer.

De boeken van Rens 

Powerfood

Dit boek heb ik zelf nog niet, dus hier kan ik ook niet zoveel over zeggen. Wel weet ik dat het niet meer lang gaat duren voordat ik deze wel heb. Dus tegen die tijd ga ik jullie daar meer over vertellen!


Powerfood - Van Friesland naar New York

Mijn eerste boek van Rens Kroes. In Friesland is ze als klein meisje opgegroeid, maar naar haar tienerjaren wilde ze meer diepgang en ging naar New York, waar haar passie voor food nog meer vorm kreeg. Zoals ze zelf zegt: " In Friesland liggen mijn roots en New York heeft me gevormd. " In dit boek vind je dan ook veel verschillende recepten uit verschillende keukens!

Mijn favoriete recepten:

 • Chill bread - Deze moet je echt als eerste maken, want dit is echt mijn favo recept van dit boek!
 • Wortel ontbijt
 • Sweet chicken salad
 • Oranje taart

On the go

De titel zegt het al. Healthy recepten voor onderweg, want we zijn namelijk allemaal wel eens on the go. Vaak zijn we erg druk, waardoor gezond eten en koken er wel eens bij inschiet. Met dit boek laat Rens zien dat een gezonde levensstijl goed te combineren is met het dagelijkse drukken leven en dat je gezonde recepten ook prima mee kunt nemen voor onderweg. Zo hoef je niet altijd meer je saaie boterham met kaas mee te nemen of je sultana's. Veel recepten kun je ook al een dag van te voren maken of in de koelkast / diepvries bewaren zodat je niet elke dag in de keuken hoeft te staan en je ook enorm wat tijd bespaart. In dit boek vind je maar liefst 49 recepten voor on the go of je ze nou mee neemt naar het werk, de gym, school of naar het park!

Mijn favoriete recepten:

 • Carrot pancakes
 • Next level banana split
 • Bloemkool broodjes
 • Munt granaatappel salade
 • Speculaas snacks

The party edition

Haar nieuwste boek ligt alweer een tijdje in de winkel en we zien hem vaak voorbij komen op social media en dat is niet voor niets. Op feestjes wordt er vaak ongezond gegeten en vliegen de ongezonde taarten je om de oren. Af en toe is dit niet erg, maar als je drie verjaardagen achter elkaar hebt, wil je toch wel eens wat gezonds, maar wel iets lekkers! In dit boek laat Rens Kroes zien hoe je met gezonde recepten toch een feest kunt maken en kunt genieten van heerlijke recepten, zodat je gerust een keer wat extra's kunt opscheppen. Powerfood past namelijk prima bij een feestje. In dit boek vind je gezonde recepten om je feest compleet te maken, van een high tea, tot een verjaardag tot een barbecue voor ieder wat wils.

Mijn favoriete recepten:

Lemon Blueberry Cake
Lemon Blueberry Cake
 • Lemon Blueberry Cake - Nog nooit zo'n lekker stuk taart gehad. Dit was dan ook een taart die ik bakte voor mijn verjaardag en waar ik heerlijk van gesmuld heb.
 • Appeltaart
 • Carrot cake in a glass
 • Zoete aardappel partjes
 • Pastasalade à la rens
 • Frittata 

Heb je haar boeken al in huis? Ik krijg vaak de vraag welke van de drie mijn favoriet is. Mijn antwoord: in alle boeken staan heerlijke recepten, maar mijn favoriet op dit moment is 'The Party Edition'. Ben je vaak on the go? Dan raad ik het je zeker aan om 'On the go' te bestellen, ideaal om onderweg toch gezond te eten. Handige preps en last minute maaltijden.