Spring rolls

07-06-2017

Ingrediënten

Voor 8 stuks

  • 8 rijstvellen
  • ± 70 gram rijst vermicelli
  • 1/4 komkommer
  • 6 radijsjes
  • halve paprika
  • 2 wortels
  • 1 part watermeloen

Optioneel:

  • 3 plakjes gerookte kip

Zo maak je de springrolls

  • Snijd de komkommer, wortel, paprika, watermeloen en eventueel de kip in dunne reepjes en snijd de radijs in plakjes.
  • Breng wat water in de kook en giet dit over de rijstvermecelli heen tot de vermecelli onder water staat.
  • Laat dit ongeveer 3 á 4 minuten wellen en giet het daarna af met koud water en laat het uitlekken.
  • Doe lauw warm water in een grote kom en dompel één rijstvel er in zorg ervoor dat de rijstvel niet breekt.
  • Schud de rijstvel vervolgens droog en leg hem op een schoon oppervlak neer.
  • Leg ongeveer drie laagjes radijs op de helft van een rijstvel neer en doe vervolgens 1/8 van de rest van de ingrediënten er bij.
  • Vouw de twee zijkanten naar binnen en rol jij summer rol stevig op.