Spring rolls

03-07-2017

Spring rolls zijn ideaal als lunch of als tussendoortje. Het lijkt op een loempia alleen een spring roll wordt niet gefrituurd. Qua ingrediënten kun je van alles kiezen of je nou gaat voor vegan, kip of fruit, het is maar net waar je van houdt! Ik maakte deze spring rolls met onder andere radijs, gerookte kip en watermeloen. Wat ook erg lekker is, is gerookte kip met mango en komkommer! Voor welke combinatie ga jij? Je kunt ze ook al een avond van te voren maken, zodat je ze mee kan nemen naar het werk! Scheelt je weer wat tijd in de ochtend!

Ingrediënten

Voor 8 stuks

  • 8 rijstvellen
  • ± 70 gram rijst vermicelli
  • 1/4 komkommer
  • 6 radijsjes
  • halve paprika
  • 2 wortels
  • 1 part watermeloen

Optioneel:

  • 3 plakjes gerookte kip

Zo maak je de springrolls

  • Snijd de komkommer, wortel, paprika, watermeloen en eventueel de kip in dunne reepjes en snijd de radijs in plakjes.
  • Breng wat water in de kook en giet dit over de rijstvermecelli heen tot de vermecelli onder water staat.
  • Laat dit ongeveer 3 á 4 minuten wellen en giet het daarna af met koud water en laat het uitlekken.
  • Doe lauwwarm water in een grote kom en dompel één rijstvel er in zorg ervoor dat de rijstvel niet breekt.
  • Schud de rijstvel vervolgens droog en leg hem op een schoon oppervlak neer.
  • Leg ongeveer drie laagjes radijs op de helft van een rijstvel neer en doe vervolgens 1/8 van de rest van de ingrediënten erbij.
  • Vouw de twee zijkanten naar binnen en rol jij summer rol stevig op.