Sukrin

26-11-2016

Suikers ongezond? Dat is verleden tijd met de suikers van Sukrin! Genieten van suiker zonder schuld gevoel, want de suikers van Sukrin bevatten slecht 0 calorieën en zijn 100% natuurlijk. Laatst kreeg ik van Sukrin producten om te testen. Wat sukrin precies is lees je allemaal in deze blog. Ook ging ik natuurlijk aan de slag met deze fijne producten om heerlijke recepten te maken en met jullie te delen! Wat ik van de producten vind dat vertel ik je hieronder! Ik verloot ook nog een chocolade reep! Wil je er een winnen? 1. Volg mij dan op  Instagram en reagageer op mijn laatste foto van Sukrin. 2. laat onder aan de pagina een reactie achter!

Wat is Sukrin 

Sukrin is in 2007 opgericht door een Noors bedrijf. Sukrin is een natuurlijke suiker vervangend product zonder calorieën, maar dit is niet het enigste voordeel van Sukrin. Ook zijn de producten nog eens koolhydraat- arm en glutenvrij! Sukrin wil graag iedereen helpen om een gezondere levensstijl te bereiken op een makkelijke en lekker manier.

De producten van Sukrin zijn makkelijk aan te passen als je een dieet volgt. Het maakt niet uit of je een koolhydraat-arm, suikervrij, glutenvrij of vezelrijk dieet volgt, want Sukrin heeft het allemaal! Sukrin is er ook voor de mensen die geen dieet volgen, maar gewoon gezondere producten willen gebruiken. De producten zijn zo onbewerkt en natuurlijk mogelijk en ze zijn telkens bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten.

Sukrin maakt gerechten zoeter maar niet ongezonder!

Waar wordt Sukrin van gemaakt

Sukrin is 100% natuurlijk en zonder additieven. Sukrin wordt gemaakt van erythritol. Ik zou even een korte uitleg geven over wat erythritol is aangezien veel mensen dit denk ik nog niet weten. Nou erythritol is een natuurlijke suikervervanger en is vrij nieuw. Erythritol is vooral bekent bij foodies. Het voordeel van erythritol is dat het een zoete smaak heeft net zoals suiker, maar wel calorieloos is en dat is 'normaal' suiker dus totaal niet. Ook brengt erythritol je bloedsuiker niet in de war en kunnen diabetici deze vorm van suiker ook gebruiken. Erythritol komt voor in onder andere peren, wijn, watermeloen en drijven, maar ook in sojasaus en sake.

Erythritol is een suikeralcohol. Het voordeel is dat je lichaam maar weinig insuline nodig heeft bij suikeralcohol. Ook is suikeralcohol niet slecht voor je gebit.

De erythritol die Sukrin gebruikt is afkomstig uit Europa en er worden verder geen bewerkingen mee gedaan. Ook is erythritol in grote hoeveelheden veilig in tegenstelling tot suiker. We weten allemaal wel hoe slecht te veel suikers zijn! Sukrin bevat per 100 gram 0 calorieën aangezien het niet wordt opgenomen door je lichaam en dus je lichaam verlaat via urine.

Het assortiment van Sukrin

Sukrin heeft veel verschillende producten. Het voordeel van hun producten is dat de poroducten glutenvrij en ook koolhydraat-arm zijn! Dit is het assortiment van Sukrin:

 • Natuurlijke suikeralternatieven.
 • Verschillende meelproducten (glutenvrij, suikervrij en koolhydraat-arm)
 • Verschillende bakmixen (glutenvrij, suikervrij en koolhydraat-arm)
 • Suikervrije melkchocolade

De producten die ik heb getest

Informatie over de producten die ik heb getest

Sukrin regular
Sukrin regular heeft 75% zoetkracht ten opzichte van normale suiker. De koolhydraten in Sukrin kunnen niet worden opgenomen door het lichaam dus is het ook geschikt voor diabetes en candida patiënten en mensen die een koolhydraat-arm dieet volgen. Het is een 100% natuurlijk product. Met dit product maak je je gerechten zoeter, maar niet ongezonder!

Voordelen van Sukrin regular:

 • Natuurlijke smaak
 • Smaakt en ziet eruit als suiker
 • Zoetigheid zonder calorieën
 • Geen invloed op bloedsuiker
 • Geen genetisch gemodificeerde ingrediënten

Review Sukrin regular
Een goed alternatief van suiker! Je proeft geen verschil met gewone suiker en de suiker heeft een zoete smaak! Met deze suiker kun je veel vaker van suiker genieten zonder dat het ongezond is! Te veel suiker is namelijk niet goed voor ons, maar met Sukrin is dat geen probleem! Ook kunnen mensen met diabetici deze suiker gebruiken wat ideaal is! Wederom een betere suiker vervanger dan stevia of een andere suikervervanger! De suiker is wel iets minder zoet dan gewone suiker, maar je kunt er gemakkelijk een schepje extra van gebruiken. Ideaal om je gerechten zoeter mee te maken op een gezonde manier.


Sukrin +
Sukrin + is twee keer zo zoet als gewone suiker en wordt ook wel gebruikt als baksuiker. Het wordt dan ook vaak gebruikt voor in de koffie/thee, om mee te bakken en voor desserts. Zo maak je op een gezonde manier je recepten zoeter. Ook geschikt voor diabetes en candida patiënten en mensen die een koolhydraat-arm dieet volgen. Het is een 100% natuurlijk product.

Voordelen van Sukrin +

 • Ideaal om mee te bakken of koken
 • Twee keer de zoetkracht van gewone suiker
 • 100% natuurlijk
 • Bevat geen calorieën

Review Sukrin +
Met deze suiker kun je je bak recepten lekker zoet maken zonder dat het ongezond wordt! Ideaal als je het mij vraagt! Vaak vind ik het wel lekker namelijk als een cake of taart een beetje zoet is! Ook worden er in veel dessert suiker gebruikt, daarom is dit een goed alternatief. Vaak vinden kinderen het erg leuk om te bakken. Met deze suiker kunnen ze meer genieten van hun bakkunsten aangezien het er gezonder op wordt. Ook hoef je van deze suiker niet heel veel te gebruiken aangezien het twee keer de zoetkracht heeft ten opzichte van gewone suiker, waardoor je redelijk lang met een zak kunt doen!


Sukrin melis
Sukrin melis is een poedersuiker. Deze poedersuiker is een 100% natuurlijk alternatief. Sukrin melis kan helpen je gebit te beschermen en het tegengaan van gaatjes. Ook werkt het als antioxidant, want het bestrijdt vrije radicalen in het lichaam. Ook geschikt voor diabetes en candida patiënten en mensen die een koolhydraat-arm dieet volgen. De zoetstof wordt gemaakt van erythritol.

Voordelen van Sukrin melis:

 • Natuurlijke smaak
 • Smaakt en ziet eruit als poedersuiker
 • Geen invloed op de bloedsuiker
 • Geschikt voor diabetici
 • Koolhydraat- arm

Review Sukrin melis
Een goede vervanging van poeder suiker. Het smaakt hetzelfde als poedersuiker en ziet er ook hetzelfde uit! Ook handig voor de kids op de pannenkoek. Met deze poedersuiker maak je recepten toch net weer iets gezonder en maak je je gerecht ook af! Trouwens ook erg handig voor de december maand met name oud en nieuw! Enigste minpuntje is dat de poeder suiker in een zak zit. Dit maakt het strooien iets lastiger.


Amandelmeel
Amandelmeel is glutenvrij dus een goed alternatief voor mensen die geen gewoon meel kunnen of willen gebruiken. Het amandelmeel wordt verkregen door via koude persing, daardoor wordt 80% van het vet verwijderd. Amandelmeel kun je gebruiken voor het maken van onder andere cake, taart en muffins. Amandelmeel is rijk aan proteïne, vezels en antioxidanten aangezien het dezelfde vetzuren als amandelen bevat. Ook bevat amandelmeel magnesium, ijzer, kalium, koper, megaan en zink.

Voordelen amandelmeel:

 • Glutenvrij
 • Meel vervanger
 • Gezond alternatief voor meel
 • Koolhydraat- arm
 • Rijk aan proteïne, vezels, mineralen en antioxidanten
 • Te gebruiken voor onder andere cake, taart en muffins

Review amandelmeel
Dit is een fijne amandelmeel om mee te werken. Het voordeel van deze amandelmeel is dat het veel mineralen en proteīne bevat en het meel glutenvrij en koolhydraat- arm is. Deze amandelmeel heb ik onder andere in de brownie en in het bananen- rozijnenbrood gebruitk. Het enigste nadeel is dat ik de zak vrij prijzig vind.


Sukrin chocolade
Sukrin melkchocolade, melkchocolade met kokos, melkchocolade met amandelen en zeezout, deze Zwitserse chocoladerepen zijn gezoet met Sukrin en bevatten daarom geen toegevoegde suikers. De repen bevatten ongeveer 170 calorieën. De repen zijn calorie- en koolhydraat arm. Handig om mee te nemen aangezien de repen niet heel groot zijn! Voor de chocolade liefhebbers!

Voordelen van Sukrin chocolade:

 • Geen toegevoegde suikers
 • Gezoet met Sukrin
 • Kleine reep
 • ± 170 calorieën per reep
 • In 3 varianten
 • Geen kunstmatige toevoegingen
 • Zwitserse chocolade smaak

Review Sukrin chocolade
Ik vond zelf de chocolade erg lekker. Helaas dat ze niet lactose vrij zijn aangezien ik slecht lactose kan verdragen, dus stond ik als snel op de kop van de buikpijn! De chocolade hebben een lekkere smaak en bevatten weinig calorieën. Zelf ben ik erg dol op chocolade en dan is het wel een voordeel als er ook 'gezondere chocolade' bestaat zonder toegevoegde suikers! Mijn favoriete reep is de kokos variant! De chocolade kun je gebruiken als tussendoortjes maar je kan er ook goed mee bakken!


Sukrin sticks
De gezonde suiker is ook verkrijgbaar in sticks handig voor in de koffie of voor in de thee! Als je ergens heen gaat kun je op een makkelijke manier je suiker vervanger meenemen en hoef je geen grote zak mee te nemen!

Voordelen Sukrin sticks:

 • Makkelijk mee te nemen
 • Goede dosering voor een kop thee of koffie
 • Geen calorieën
 • 100% natuurlijk
 • 3 verschillende soorten

Review Sukrin sticks
Deze sticks zijn ideaal om mee te nemen en is vooral ideaal als je van suiker in de thee of koffie houdt. Zo maak je je favoriete drankje toch net iets gezonder! De paarse variant is de Sukrin + hier heb je maar een half zakje van nodig voor een kop koffie of thee aangezien deze twee keer zo zoet is als gewone suiker! De rode variant is de Sukrin regular. Hiervan kun je gewoon één zakje gebruiken voor in de koffie of thee. De bruine variant is de Sukrin :1 deze is even zoet als gewone suiker en hiervan gebruik je ook één zakje per kop.


Conclusie

Ik zou de producten zeker aanraden. Het zijn fijne producten om mee te werken en het is een goed alternatief voor suiker! Aangezien veel mensen te veel suiker binnenkrijgen is het belangrijk om te minderen met suiker, maar met de producten van Sukrin is dit dus niet nodig! Zo kun je dus lekker en verantwoord blijven genieten van zoetigheid op een gezonde manier. Het voordeel is ook dat de suiker niet wordt opgenomen door je lichaam, dus is het ook nog voor mensen met diabetes extra handig! De suiker heeft dezelfde structuur en smaak als gewone suiker. Ik vind het ook fijn dat de zakken een afsluit strip hebben, zo kun je de producten goed bewaren! Alleen had van mij de poedersuiker wel in een andere verpakking mogen zitten zodat je het makkelijker ergens overheen kan strooien! Voor mensen met glutenallergie is de amandelmeel ook een aanrader. Zo kun je lekkere dingen bakken zonder dat het gluten bevat, aangezien de glutenvrije producten uit de winkel vaak droog zijn.
Het enigste minpuntje vind ik dat de producten vrij duur zijn, maar je kunt er wel lang mee doen dus dat scheelt weer!

Wil je zelf een keer de producten bestellen? Op de site van Sukrin vind je meer informatie over de producten, het aanbod en de prijs.  https://www.sukrin.nl/

Laat hieronder een bericht achter wat je van dit artikel vindt of wel recept jou het lekkerst lijkt en wie weet maak jij kans op een chocoladereep van Sukrin!