Restaurant de zaak

01-03-2017

Op vrijdag 24 februari was ik te gast bij restaurant De zaak in Doetinchem samen met mijn lieve tweelingzus. Een keer heerlijk een hapje eten in mijn eigen omgeving is ook wel eens een keer leuk. Ik wil mijn mening over restaurant De Zaak ook maar al te graag met jullie delen om te laten zien hoe goed je kunt eten in de Achterhoek!

Restaurant de zaak
Een restaurant gelegen in de culinaire hoofdstraat van Doetinchem. Met een gezellig en warm interieur voel je je gelijk thuis. Bij restaurant De zaak kun je terecht voor een diner, een borrel of voor catering. Van jong tot oud kun je genieten van de heerlijke gerechten die worden geserveerd. De gerechten worden gemaakte met verse producten die met zorg worden uitgekozen en met een pure smaak. Het voornaamste doel van dit restaurant is genieten.

Restaurant De zaak heeft een redelijk uitgebreide menukaart met genoeg keus. Of je nou van vis of vlees houdt of vegetarisch bent er is voor ieder wat wils. Daarnaast wordt er ook een Taste & Share menu aangeboden. Dit menu bestaat uit drie gangen waarbij je verschillende gerechten van de menukaart te proeven krijgt. De gerechtjes worden op een plateau geserveerd zodat je het heerlijk met elkaar kunt delen en samen kunt genieten.

Ook is er een bites arrangement. Wat dit inhoud ga ik jullie nog uitgebreid uitleggen, aangezien ik dit menu voor jullie heb geproefd!

Tenslotte kun je ook nog kiezen voor het Theatermenu. Wanneer je een avondprogramma hebt gepland is dit het ideale menu. Er worden 2-gangen geserveerd met koffie of thee na. Tussen 17:00 - 19:00 staat er dan een tafeltje klaar zodat je op tijd van de voorstelling kunt genieten en geen last hebt van een lege maag.

5-gangen bites arrangement

We kregen het bites arrangement aangeboden. Dit houdt in dat je vijf kleine gangen krijgt te proeven die de keuken voor je samenstelt. De vijf gerechten sluiten goed bij elkaar aan en je kunt uiteraard je voorkeuren aangeven. Lust jij bijvoorbeeld geen vis? Dan is dat geen probleem dan wordt er oor een gepast alternatief gezorgd.

We begonnen met een appetizer plateau en daarna volgde de vijf verschillende bites:

Appetizer plateau - brood & dip, pancetta, tempuragamba's met chili dip en olijven.

5 gangen bites

Paté van gevogelte - met tarte tatin van pastinaak, aardpeer en schorseneren en een coulis van cranberry

*

Knolselderij soep - met een dragon olie

*

Ravioli - met rivierkreeftjes, spinazie, amandelschaafsel en een schuim van knoflook

*

Varkenswang - met een puree van aardappel, mascarpone en bieslook en een pulled pork bitterbal.

*

Gekarameliseerde appel - met Griekse vanille en honing yoghurt en een krokantje van bladerdeeg.


Appetizer plateau

We begonnen het diner met een appetizer plateau vooraf. Op het plateau lagen de volgende gerechten: brood & dip, pancetta, tempuragamba's met chilidip en groene olijven. De pesto en aioli waren erg goed op smaak. De tempuragamba's gingen goed in combinatie met de zoete smaak van de chilidip en de olijven met de pancetta maakte de plank af! Ik zou alleen eerder voor een serranoham gaan in plaats van pancetta, maar dat is een kwestie van smaak.

Gang 1 - Paté van gevogelte

De paté van gevogelte was erg sterk van smaak en persoonlijk vond ik hem zelf niet heel erg lekker. Dat komt misschien omdat ik nooit echt van paté heb gehouden en de na smaak ook heel erg sterk was met een apparte nasmaak. Daarentegen was de tarte tatin met pastinaak, aardpeer en schorseneren heerlijk van smaak en gingen de groentes erg goed samen. De coulis van cranberry's maakte het gerecht af. Ook was het gerecht mooi gepresenteerd.

Gang 2 - Knolselderij soep

Als tweede gerecht kregen we een soep van knolselderij met daarop een olie van dragon. De smaak van de knolselderij ging goed samen met de dragon olie die anijs en peperachtige smaakte. De soep goed op smaak en heerlijk romig en fijn van structuur. Hier lustte ik nog wel een bord van.

Gang 3 - Ravioli

Dit vonden Manon en ik het allerlekkerste gerecht. Het was een ravioli met spinazie, rivierkreeftjes en amandelschaafsel. Daarbij werd een schuim van knoflook geserveerd. Wederom was dit gerecht ook weer heerlijk van smaak. Het knoflookschuim paste er qua smaak erg goed bij en maakte het gerecht dan ook helemaal compleet. Ook dit gerecht werd weer mooi gepresenteerd.

Gang 4 - Varkenswang

Bij varkenswang trekken mensen al snel een raar gezicht, maar het is eigenlijk superlekker. Dit stuk vlees wordt langzaam en lang gegaard waardoor het zo uit elkaar valt en niet droog wordt. Daarbij werd een puree van aardappel, mascarpone en bieslook en een pulled pork bitterbal geserveerd. Ook werd er nog een bakje met friet en een salade geserveerd. Dit vond ik zelf wat minder toepasselijk aangezien er allemaal kleine en 'luxe' gerechtjes werden geserveerd. De salade was erg simpel aangemaakt. Naar mijn mening hadden ze de salade wat uitgebreide kunnen aanmaken zodat het beter bij het gerecht paste en niet zo'n goedkope uitstraling kreeg. De patat vond ik zelf ook wat minder toepasselijk omdat er bij het gerecht ook al een aardappelpuree werd geserveerd.

Gang 5 - Gekarameliseerde appel

Als dessert kon je kiezen voor een kaasplank of een zoet dessert. Wij gingen dit keer voor een zoet dessert. We kregen gekarameliseerde appel, gebakken in jus 'd orange en kaneel met daarbij Griekse yoghurt met een vleugje vanille en honing en een krokantje van bladerdeeg. Een heerlijk dessert en de smaken paste erg goed bij elkaar. De warme appel was ook heerlijk in combinatie met de koude Griekse yoghurt. Een fris dessert met een krokante bite.


Pluspunten:

  • Gerechten waren goed op smaak.
  • Gerechten werden mooi gepresenteerd.
  • Goede hoeveelheden.
  • Gezellig interieur.
  • Vriendelijk personeel.
  • Uitgebreide menukaart.
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding
  • Goede garing.

Minpunten:

  • De patat en de salade bij het hoofdgerecht.
  • De paté had een apparte nasmaak.

Nieuwsgierig geworden? Maak dan hier je reservering! Want ik raad het je zeker aan om hier een keer wat te komen eten, wanneer je in de buurt bent.

Cijfer: 8,5

De zaak
Grutstraat 16
7001 BX Doetinchem
0314-361022
Info@restaurantdezaak.nl
http://restaurantdezaak.nl/