Things about me

11-08-2017

Peper

Diegene die mij het beste kennen weten onderhand wel dat ik totaal niet dol ben op zout. Een beetje zout oke, maar extra zout over de patat of wat dan ook, nee liever niet! Maar zwarte peper daar kan ik nooit genoeg van krijgen. De pepermolen is bij ons dan ook altijd vol. Heerlijk over vleeswaren heen, door het avondeten en noem maar op! Peper maakt alles lekkerder, vind ik. 

Ontbijt

Mijn favoriete maaltijd van de dag is toch echt wel het ontbijt op moment. Inspiratie genoeg en het gaat me dus nooit vervelen. Vaak de avond ervoor als ik in bed lig ben ik al aan het bedenken wat ik de volgende dag ga ontbijten. Opstaan is dus voor mij nooit een probleem! Graag zelfs. Je kunt dus wel raden dat ik graag de tijd neem om te ontbijten en ik vind het daarom ook altijd jammer als ik moet haasten in de ochtend. Gelukkig komt dit laatste bijna nooit voor. Ik sla mijn ontbijt ook nooit over. Voor 7 uur heb ik vaak nog niet zo'n honger, maar daarna gaat het onbijt er altijd in.

Mijn favoriete ontbijt op moment? Met stipt op nummer één havermout! Gewoon lekker simpel met niet te veel poes pas eraan. Wat havermout, vanille melk, eiwitpoeder en klaar! Soms nog wat granola erdoorheen. Fruit door de havermout vind ik trouwens niet zo lekker.

Alpro

Ik ben volgens mij echt de grootste Alpro fan. De vanille soja staat altijd in huis, voor mijn koffie en mijn havermoutjes. Daarnaast staat er altijd een pak mild and creamy vanille of Alpro Go On in huis. De mild and creamy varianten en Go On eet ik het liefste met wat Granola. 

Granola is trouwens ook zo'n ding wat ik standaard in huis heb. Heerlijk en vooral als het vers uit de oven komt. Op moment heb ik vijf pakken granola op voorraad, dus keus genoeg! 

Koffie

Hoe ik mijn koffie het lieftst drink? Thuis met wat vanille soja melk, maar buiten de deur vaak het liefste gewoon zwart. Of ik veel koffie drink? Zo'n vier koppen per dag. Soms wat meer soms wat minder. Maar ik begin in ieder geval elke dag met een kop koffie. Na het eten vind ik het trouwens ook heerlijk om een kopje te drinken.  

Fruit

Mijn lievelings fruit op dit moment zijn wilde perzikken of nectarines. Heerlijk om zo te eten, maar ik doe ze ook vaak door de Alpro / yoghurt heen. Ik kan het ook nooit laten om wat stukjes door een cake of taart te doen. Op een gezondere manier een zoete twist aan mijn baksels geven, ja dat doe ik graag met fruit! Bananen heb ik trouwens ook vaak in huis. Zo vind ik ze helemaal niet zo lekker, maar voor de mugcake, bananenpannenkoeken en bananenbrood zijn ze niet bij mij thuis weg te denken.

Wat ik dan weer totaal niet lekker vind, zijn smoothies. Nee gewoon niet zo mijn ding. Af en toe gaat eentje er wel in, maar dat komt zelden voor! Of iemand moet wel een heerlijke smoothie voor mij kunnen maken.  

Noten

Ik ben dol op noten, maar de allerlekkerste noten blijven voor mij toch echt wel gebrandde cashewnoten. Met cashewnoten kun je trouwens ook heerlijke cashewpasta maken. Een laagje cashewpasta op een rijstwafel met kalkoen filet, daar kun je mij 's nachts voor wakker maken. Daarnaast is de combi kaneel en cashewnoten ook perfect! Heb jij het al eens geprobeerd? Nee? Heel simpel om te maken en zeker het proberen waard! 

Chocolade

Noem mij maar gerust chocolade verslaafd. Het is me één dag gelukt om de chocolade aan de kant te laten, tot dat er weer een lading chocolade repen in de brievenbus lag. Eingelijk veel te lekker om te laten liggen toch? Pure chocolade is toch echt wel mijn favoriet, of met wat parline er tussen. 

Chocolade taart, chocolade ijs of chocolade vla, nee dat vind ik dan weer niet zo lekker! Gewoon een blokjes chocolade is het beste! Ja daar maak je mij maar al te blij mee. Of luchtige chocolade broodjes, ook best wel lekker en een stuk gezonder dan de standaard chocolade broodjes.

Drinken

Ik drink eigenlijk veel te weinig. Eerder dronk ik veel, bijna te veel, maar laatste tijd is het voor mij echt een opgave om genoeg te drinken. Simpel weg omdat ik drinken gewoon niet altijd zo lekker vind. Koffie gaat er gemakkelijk in, maar dan houdt het toch ook wel weer op. Een ice tea green op het terras trouwens ook, maar daar heb ik vaak alleen maar zin in met warm weer.  Iemand misschien nog goede tips?


Avondeten

Is wat minder mijn ding. Ik vind het heerlijk om te koken en lang in de keuken te staan, maar toch vind ik avondeten altijd wat minder. De laatste tijd is mijn inspiratie een beetje weg, omdat ik alles bijna al wel een keer gemaakt heb en wat sneller ben uitgekeken op hartig eten. Wat ik wel heerlijk vind is courgetti, zoete aardappels, een magioni pizza of een kalkoenbiefstukje! Maar dan blijven er nog heel wat dagen in de week over.