Tlant

19-03-2017

Granola gebruik ik heel vaak in mijn ontbijt! Een schaaltje kwark met granola, granola door mijn smoothie bowls, granola op een cracker! Granola kun je echt voor veel dingen gebruiken. Ik was dan ook heel erg blij toen ik de granola van Tlant mocht testen. Ik wil jullie maar al te graag vertellen wat ik van deze granola vond en wat mijn favoriet was natuurlijk!

Tlant granola wordt gemaakt met lokale producten. De granola bestaat alleen uit zaden, noten, granen en bessen die in de oven worden gebakken met een vleugje honing en dadel siroop voor een zoete bite zonder toegevoegde suikers! De granola van Tlant is ook nog eens 100% natuurlijk en glutenvrij, dus wat wil je nog meer? Een reden voor mij om deze granola snel te testen!

Voordelen van Tlant granola:

  • De granola geeft je stofwisseling een boost. De voedingstoffen zijn mooi in balans, voor een gezonde, energieke start van je dag.
  • Levert langdurige energie, want de granola bevat alleen natuurlijke suikers afkomstig van dadelsiroop en honing.
  • Stimuleert de spijsvertering, want de granola bevat een bron van vitamine B2, B3 en B6 en een bron van vezels die de spijsvertering en stofwisseling stimuleren.
  • Een bron van antioxidanten die een belangrijke rol spelen bij het functioneren van ons lichaam.
  • Gemaakt van haver dus de granola is glutenvrij.
  • Bevat noten die helpen bij een verlaging van de cholesterol en helpen tegen hart en vaatziekten.
  • Geschikt voor vegetariërs.

Verschillende varianten

De granola is er in vier verschillende smaak varianten:

Shocking chocolate

Crumbling coconut

Sneaky cinnamon

Wizzy walnut

Shocking chocolate
Een mix van noten, zaden en pure chocolade. Mijn favoriete granola van Tlant, maar dat is misschien ook wel logisch als chocolade liefhebber. Ik maakte hier een heerlijke yoghurtbowl mee in combinatie met kiwi. Voor een zomers gevoel en een heerlijke smaak.

Ingrediënten: havermout, dadelstroop, zonnebloempitten, chocolade (cacaomassa, suiker, magere cacaopoeder, emulgator, sojalecithine, natuurlijke vanille aroma), hazelnoten, rozijnen, honing, plantaardige olie: zonnebloemolie, lijnzaad, veenbessen, amaranth, kruiden en specerijen, zeezout.

Crumbling coconut
Na de Shocking chocolate was dit mijn favoriet. Met heerlijke stukjes kokosnoot schaafsel, voor een tropisch ontbijt.

Ingrediënten: havermout, dadelstroop, kokosnoot, walnoten, hazelnoten, zonnebloempitten, honing, rozijnen, plantaardige olie: zonnebloemolie, gember, kruiden en specerijen, zeezout.

Sneaky Cinnamon
Granola met een vleugje kaneel. Deze granola vond ik goed smaken en de kaneel smaak kwam ook goed naar voren. Deze variant vond ik vooral lekker door de appel havermout. Zo kreeg je een beetje de smaak van appeltaart.

Ingrediënten: havermout, dadelstroop, zonnebloempitten, walnoten, honing, cranberries, rozijnen, plantaardige olie: zonnebloemolie, sesamzaad, pompoenpitten, lijnzaad, spelt, boekweit, amaranth, kruiden en specerijen, zeezout.

Wizzy walnuts
Deze granola bevat zoals de naam al zegt walnoten. Zelf vond ik dit de minst lekkere. Ik dacht van tevoren dat dit mijn favoriet zou zijn, daarom heb ik hem tot het laatst bewaart, maar dit was helaas niet het geval. Ik vond er op een of andere manier een wat bittere smaak aanzitten.

Ingrediënten: havervlokken, walnoten, honing, hazelnootstukjes, dadels, zonnebloempitten, zonnebloemolie, dadelstroop, rozijnen, bourbon vanille aroma, zout.


De granola is op verschillende plekken in het land verkrijgbaar! Ben jij benieuwd waar in de buurt jij de granola kan vinden? Neem dan even hier een kijkje!  http://tlant.nl/

Ik vond de granola qua smaak heel erg lekker vooral de Shoking chocolate en Crumbling coconut. Alleen had de granola een wat zachte structuur en ik houd meer van een wat knapperige structuur dus heb ik de granola nog even geroosterd in de oven voor een crunchy bite. De granola maakte van elk ontbijt weer een feestje en het lekkerst was de granola in combinatie met wat Alpro mild en creamy vanille. Ik zou de granola dan ook zeker aanraden voor een goed begin van de dag!