Vegetarische tortilla cups

04-12-2017

Ik ben erg van de zoete kerst recepten, maar voor de verandering maakte ik hartige tortilla cups en ik vond ze erg lekker. Deze tortilla cups zijn gemakkelijk te maken en kun je vullen met ingrediënten die jij lekker vindt. Ik gebruikte ei & groenten, zo is het recept gelijk vegetarisch en ook nog eens gezond. Gezond eten tijdens de feestdagen is gewoon mogelijk, maar vergeet niet te genieten en wees niet te streng voor jezelf! 

Ingrediënten 

Voor drie stuks

  • 1 tortilla naar keuze
  • 2 eieren
  • 1 el melk
  • snufje peper en zout
  • halve paprika 
  • 10 zwarte olijven 
  • 1 bosui 
  • 3 schijven geitenkaas
  • 6 pecannoten

Zo maak je de tortilla cups

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 165 graden.
  • Pak een rond voorwerp met een doorsnede van ongeveer 6-8 centimeter.
  • Steek drie rondjes uit de tortilla.
  • Pak een muffinvorm en doe de tortilla rondjes hierin zodat je een bakje krijgt.
  • Klop het ei los met de melk en voeg er wat peper en zout aan toe. Eventueel nog wat andere kruiden.
  • Snijd de paprika in blokjes en de olijven en bosui in ringetjes en meng dit door het ei mengsel heen.
  • Schep de tortilla cups vol met het ei mengsel.
  • Kruimel per cup 1 schijf geitenkaas er overheen en 2 pecannoten. 
  • Bak de cups in ongeveer 15 minuten gaar.