Veggie bowl

16-10-2017

Ik heb vaak restjes in mijn koelkast liggen en vind het jammer om ze weg te gooien. Daarom maak ik vaak een lunch van mijn restjes. Dit keer maakte ik een veggie bowl, met een beetje zalm! Een heerlijke en voedzame lunch die snel gemaakt is en die je ook nog prima mee kunt nemen voor onderweg! Vrij van gluten en eventueel ook lactose vrij te maken! Alleen even de geitenkaas weg laten. Je kunt er ook nog andere soorten groente / bonen aan toevoegen die je nog in de koelkast hebt liggen.

Ingrediënten

Voor één bowl

  • ± 100 gram gemengde sla
  • 1 wortel
  • 5 mini tomaatjes
  • 1 schijf geitenkaas
  • 30 gram zalm
  • 1/4 avocado 
  • 50 gram kikkererwten 
  • 15 gram ongezouten noten
  • Peper

Optioneel:

  • 2 el van jouw favoriete dressing

Zo maak je de bowl

  • Bereid de kikkererwten volgens de verpakking of gebruik kikkererwten uit blik en lek ze uit. Bestrooi ze vervolgens met een klein beetje peper.
  • Rooster je noten eventueel 5 minuten in de airfryer op 180 graden of in een voorverwarmde oven. 
  • Meng de sla met je favoriete dressing en doe de sla in een schaal.
  • Snijd de wortel in reepjes, de tomaatjes in vieren en snijd de avocado in plakjes. 
  • Leg alle ingrediënten vervolgens over de sla heen en klaar is je veggie bowl! 

Liever vegetarisch? Laat de zalm achterwegen en voeg een ei toe. 

Voedingswaarde - zonder dressing

  • 434 kcal
  • 24,7 gram koolhydraten
  • 28 gram vet, waarvan 6 gram verzadigd
  • 21 gram eiwitten