Vegan carrot cake

01-03-2017

Ingrediënten

Voor een cake van 10 bij 10

  • 200 gram geraspte wortel
  • 120 gram (spelt)bloem
  • 50 gram speltmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel en 1 el speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 60 gram appelmoes
  • 120 ml vanille soya Aplro
  • 60 ml kokosolie
  • 2 el Alpro mild en creamy vanille
  • 80 gram Sukrin
  • 50 gram pecannoten

Zo maak je de cake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng het bloem, speltmeel, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden en zout met elkaar.
  • Meng in een andere kom de appelmoes, sojamelk, suiker en gesmolten kokosolie met elkaar.
  • Voeg de mengsels bij elkaar en meng het geheel met een mixer of keukenmachine tot een beslag.
  • Roer vervolgens de geraspte wortels en de gehakte pecannoten door het beslag.
  • Vet een cakevorm in of bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Giet het mengsel in de cakevorm. Giet twee eetlepels Aplro in het midden.
  • Bak de cake in ongeveer 35-40 minuten gaar in een voorverwarmde oven.

Je kunt het beslag ook over muffin vormpjes of andere vormpjes verdelen.