Kaas pompoen crackers

08-02-2017

Zelf vind ik crackers met kaas en pompoenpitten erg lekker en koop deze dan ook regelmatig in de winkel. Ik kreeg van DeLekkersteKaas.nl een aantal stukken kaas toegestuurd om over te schrijven en natuurlijk hoort daar ook een recept bij. Vandaar dat ik deze speltcrackers heb gemaakt met kaas en pompoen en wat zelf gemaakt is blijft het lekkerst vind ik! Met dit makkelijke recept zet je in een hand omdraai heerlijke kaas pompoen crackers op tafel. Je kunt ze ook in een kleine variant maken en dan als toastje gebruiken met lekkere salades!

Ingrediënten

Voor ± 6 crackers

  • 150 gram volkoren speltmeel
  • 60 gram extra belegen kaas
    Of andere kaas naar keuze
  • 30 gram pompoenpitten
  • 20 gram lijnzaad
  • 75 ml lauw water
  • 5 gram zout

Je kunt er ook zonnebloempitten of sesamzaad
aan toevoegen!

Zo maak je de crackers

  • Verwarm de oven voor op ±150 graden. Verspreid de zaden over een bakplaat heen en rooster de zaden voor ongeveer 15 minuten.
  • Rasp eventueel de kaas wanneer je een stuk gebruikt in plaats van geraspte kaas.
  • Haal de zaden uit de oven.
  • Meng de helft van de zaden en 30 gram kaas met alle andere ingrediënten. Kneed er eventjes een soepel deeg van en maak er een bal van.
  • Bestrooi het aanrecht met wat bloem. Rol het deeg zo dun mogelijk uit en snijdt het deeg in de gewenste vorm.
  • Bestrijk de crackers met water en prik er veel gaatjes in. Strooi vervolgens de rest van de zaden en de kaas eroverheen.
  • Doe de crackers ongeveer 15-20 minuten op 175 graden in de oven. Wanneer de crackers knapperig worden zijn ze klaar. Als je ze even laat af koelen worden ze ook nog iets knapperiger dus houdt hier rekening mee.