Oven baked wentelteefjes

23-07-2017

Sinds kleins af aan ben ik al dol op wentelteefjes. Eerder plaatste ik al een recept van wentelteefjes op mijn blog, maar nu kom ik met een nieuwe en nog lekkerdere creatie. Namelijk de oven baked wentelteefjes. Juist ja deze wentelteefjes bereid je in de airfryer of oven. Heerlijk met wat honing, blauwe bessen, pistache noten en kwark voor een feestelijk ontbijt! Wat is jouw favoriete wentelteefjes recept?

Ingrediënten

Voor één portie

  • 1 snee (oud)brood
  • 1 ei
  • 1 el havermout
  • scheutje plantaardige melk
  • snufje kaneel
  • handje blauwe bessen
  • 10 pistache noten
  • 2 el kwark / Griekse yoghurt
  • honing

Mijn favoriete honing bestel je gewoon bij Barron Honing. Zonder toegevoegde suikers en conserveringsmiddelen.

Zo maak je de wentelteefjes

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Gebruik je een airfryer? Dan is voor verwarmen niet nodig.
  • Pak een ovenbestendig schaaltje en stop daar een snee brood in zodat er een kuiltje ontstaat.
  • Roer in een kom het ei, de havermout, wat honing, een scheutje melk, de kaneel en de blauwe bessen door elkaar.
  • Giet het mengsel in het kuiltje van het brood.
  • Zet het schaaltje ongeveer 10-12 minuten in een voorverwarmde oven of 10 minuten in de airfryer op 190 graden.
  • Wanneer het mengsel niet meer vloeibaar is, is je wentelteefje klaar en haal je hem uit de oven.
  • Schep er nu wat kwark / Griekse yoghurt overheen en gebruik nog wat blauwe bessen, pistache noten en honing als topping!