Wentelteefjes

24-02-2017

Wentelteefjes worden vaak gemaakt met suiker, maar dat is helemaal niet nodig! Zonder toegevoegde suikers kunnen wentelteefjes namelijk ook heerlijk zijn. Gooi je oud brood zeker niet weg, want die kun je prima gebruiken voor dit recept. De wentelteefjes zijn zowel glutenvrij als lactosevrij te maken. Heerlijk met een vleugje kaneel. Niet alleen lekker als lunch, maar ook als zondags ontbijt! 

Ingrediënten

Voor 2 porties - 2 personen

  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • 250 ml halfvolle melk of ongezoete amandelmelk 
  • 4 bruine / volkoren boterhammen
  • 1 el vloeibare margarine 

Toppings (optioneel):

  • 4 el Alpro go on
    of 4 el magere kwark
  • 4 el suikervrije granola / muesli
  • handje blauwe bessen

Zo maak je de wentelteefjes

  • Klop het ei, kaneel en de melk los in een diep bord.
  • Haal de sneetjes door het bovenstaande mengsel heen en zorg ervoor dat de sneetjes brood het mengsel goed opnemen.
  • Verhit wat margarine in een pan en bak de wentelteefjes 2 á 3 minuten per zijde op middelhoog vuur.
  • Haal het brood uit de pan en schep er wat kwark op en strooi er vervolgens nog wat granola en blauwe bessen overheen!
  • En nu heerlijk genieten.