Wentelteefjes

15-05-2017

Het was weer een hele tijd geleden dat ik wentelteefjes had gemaakt, dus werd het de hoogste tijd om deze weer eens te maken!  Ik wilde wel iets anders maken dan het standaard recept, dus werd het tijd voor wentelteefjes met een twist. Deze wentelteefjes zijn ook lactosevrij te maken en eventueel ook glutenvrij! Heb je nog wat oud brood over? Gooi het dan niet weg, want dit kun je prima gebruiken voor dit recept.

Ingrediënten

Voor 2 porties

  • 4 (spelt)boterhammen
  • 250 Alpro soja vanille
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • (kokos)olie om in te bakken

Topping:

  • 4 el Alpro on go
    Of 4 el kwark
  • 4 el (Golden)granola
    Of muesli
  • handje blauwe bessen

Zo maak je de wentelteefjes

  • Klop het ei, kaneel en de melk los in een diep bord.
  • Haal de sneetjes door het bovenstaande mengsel heen en zorg ervoor dat de sneetjes brood het mengsel goed opnemen.
  • Verhit wat (kokos)olie in een pan en bak de wentelteefjes 2 á 3 minuten per zijde op middelhoog vuur.
  • Haal het brood uit de pan en schep er wat kwark op en strooi er vervolgens nog wat granola en blauwe bessen overheen!
  • En nu heerlijk genieten.

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Instagram. Ik ben benieuwd naar jullie creaties en wie weet repost ik jouw post wel op mijn Instagram. #foodlies