Wortel kerriesoep

11-02-2017

Soep is altijd een goed idee en vooral met deze koude dagen doet een soep het altijd goed! Na een een winterse wandeling lekker warm worden met een heerlijke kop soep op de bank of voor de kachel! Deze wortel kerriesoep met kokosmelk is heerlijk als lunch, maar ook goed te gebruiken als voorgerecht. Een kruidig en romige soep tegelijkertijd met veel groentes! Proef de combinatie van wortel met kerrie een een vleugje kokos. Binnen een 30 minuten heb je deze soep al op tafel staan!

Ingredi├źnten

Voor 3 personen

  • 1 rode ui
  • 2 el kerriepoeder
  • 500 gram wortels
  • rasp van gember
  • 600 ml water
  • 2 blokjes tuinkruiden of groenten bouillon
  • 1 el ketjap
  • 200 ml kokosmelk
  • snufje kaneel
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl appel azijn
  • peper & zout
  • kokosolie

Zo maak je de soep

  • Laat de kokosolie smelten in een pan. Snijd de ui fijn en doe hem in de pan.
  • Fruit de ui aan en voeg er 1 tl kerriepoeder aan toe.
  • Schil de wortels en gember en snijd ze in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan.
  • Bak het geheel even in de pan mee.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Roer de ketjap, de overige kerriepoeder en een snufje er doorheen.
  • Breng het geheel aan de kook tot de wortels gaar zijn.
  • Haal de pan van het vuur af en voeg de kokosmelk samen met het citroensap en appelazijn toe.
  • Pureer het geheel met een staafmixer of doe giet het in een blender. Let op de hete spetters.
  • Nu is je soep klaar om ervan te genieten.