Zoete aardappel salade

22-03-2017

Dat aardappels gewoon in de schijf van vijf vallen, dat weten veel mensen niet. Er wordt vaak gedacht dat aardappels niet gezond zijn. Zowel de zoete aardappel als de gewone aardappel is gezond, maar we kunnen wel na gaan dat gebakken aardappelen of patat een stuk minder goed voor ons lichaam is. Als je aardappels eet, let dan wel op hoe je ze bereid en dat je er niet te veel zout overheen strooit. Deze zoete aardappel salade kun je als lunch of avondmaaltijd eten en is glutenvrij. Wil je hem het liefste ook lactosevrij hebben? Laat dan de geitenkaas achterwegen. Deze maaltijd kun je zowel warm als koud eten dus is hij ook ideaal voor onderweg. 

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 200 gram kip
  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 300 gram snijbonen
  • 60 gram geitenkaas met honing
  • ± 30 gram ongezouten cashewnoten
    of andere ongezouten noten naar keuze
  • halve rode ui
  • 15 gram olijfolie

Voor de marinade van de kip:

  • Scheutje (kokos)melk
  • 2 tl kerrie
  • 1 tl paprika poeder
  • snufje peper en zout
  • 2 tl honing

Zo maak je de salade

  • Snijd de kip in blokjes.
  • Meng in een kom een scheutje (kokos)melk met kerriepoeder, paprikapoeder, peper, zout, en honing.
  • Voeg de kipblokjes eraan toe en laat de 'marinade' ongeveer 10 minuten intrekken.
  • Snijd ondertussen de zoete aardappel en de snijbonen in stukjes.
  • Kook de zoete aardappel en de snijbonen beide in een aparte pan gaar.
  • Doe wat olijf olie in de pan en bak de kip gaar.
  • Als alles gaar is doe je de kip, snijbonen en zoete aardappel in een bak en zet je het voor minimaal twee uur in de koelkast neer als je hem goed koud wil eten. Breng het geheel eventueel nog meer op smaak met wat peper en zout.
  • Haal de salade uit de koelkast en voeg de geitenkaas, de noten en de ui er aan toe.
  • Genieten maar!