Zoete aardappel salade

22-06-2017

Ik vind het altijd makkelijk als je je maaltijd zowel warm als koud kunt eten. Vooral omdat ik de ene keer zin heb in koud en de andere keer weer in warm, dus als ik mijn maaltijd van tevoren al klaarmaak en hem dan in de koelkast bewaar, dan kan ik hem zo opeten en als ik dan toch zin heb in een warme maaltijd dan warm ik het gewoon even op. Ik vind het vooral heerlijk met deze zomerse dagen. Vaak maak ik in de ochtend dan al mijn avond eten klaar, zodat ik het eventueel alleen nog even op hoeft te warmen wanneer ik terug ben van werk of van het strand en anders is het goed gekoeld en kan ik gelijk eten. Deze zoete aardappel salade met onder andere kip en snijbonen is zo'n maaltijd die je dus warm en koud kunt eten. Dit recept is eventueel ook vegetarisch/veganistisch te maken. In plaats van kip gebruik je dan de kip stuckjes van Vivera en als je hem vegan wil dan laat je de geitenkaas gewoon weg! Ik bak mijn kip altijd met wat kokosmelk. Zo voorkom je dat de kip droog wordt.

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 300 gram kip
  • 250 gram snijbonen
  • 60 gram geitenkaas met honing
  • ± 60 gram ongezouten cashewnoten
    of andere ongezouten noten naar keuze

Voor de marinade van de kip:

  • Scheutje kokosmelk
  • 2 tl kerrie
  • 1 tl paprika poeder
  • snufje peper en zout
  • 2 tl honing
  • 10 drupjes citroensap.

Zo maak je de salade

  • Snijd de kip in blokjes.
  • Meng in een kom een scheutje kokosmelk (ongeveer 50 ml) met kerriepoeder, paprikapoeder, peper, zout, citroensap en honing.
  • Voeg de kipblokjes eraan toe en laat de 'marinade' ongeveer 10 minuten intrekken.
  • Snijd ondertussen de zoete aardappel en de snijbonen in stukjes.
  • Kook de zoete aardappel en de snijbonen beide in een aparte pan gaar.
  • Doe wat olie in de pan en bak de kip gaar.
  • Als alles gaar is doe je de kip, snijbonen en zoete aardappel in een bak en zet je het voor minimaal twee uur in de koelkast neer als je hem goed koud wil eten. Breng het geheel eventueel nog meer op smaak met wat peper en zout.
  • Haal de salade uit de koelkast en voeg de geitenkaas en de noten er aan toe.
  • Genieten maar!