Zoete aardappel soep

02-10-2017

Een warm soepje voor de herfstachtige dagen die er aan gaan komen. Aangezien ik zelf slecht tegen ui en knoflook kan, heb ik dit niet toegevoegd aan de soep, maar dit kun je uiteraard wel doen! Voeg dan één witte ui toe en één teentje knoflook. Deze soep is heerlijk als lunch met bijvoorbeeld een broodje of salade erbij! Zoete aardappels bevatten complexe koolhydraten, vitamines en vezels en wist je dat ze ook ijzer bevatten? Daarnaast zijn wortels ook rijk aan vitamines, vezels en mineralen. Ideaal dus om een goed soepje mee te maken en het is makkelijker dan je denkt! 

Ingrediënten

Voor drie / vier personen

  • 1000 ml water
  • 2 bouillonblokjes tuinkruiden 
  • 200 gram zoete aardappel
  • 450 gram wortel
  • 3 schijfjes gember
  • 2 tl paprika poeder
  • 1 tl kaneel
  • peper naar wens

Zo maak je de soep:

  • Als je wel ui en knoflook gebruikt, verhit je eerst 1 el olijfolie in een pan en fruit je de ui en knoflook even aan. 
  • Voeg vervolgens het water en de bouillonblokjes toe. 
  • Snijd nu de zoete aardappel, wortels en gember in stukjes en kook ze in het bovenstaande mengsel gaar. 
  • Zijn de wortels en zoete aardappelen gaar? Doe het geheel samen met de paprika poeder, kaneel en wat peper in de blender of gebruik een staafmixer. Is de soep nog iets te dik? Voeg er dan nog wat water aan toe of wat halfvolle melk als je de soep iets romiger wilt. 
  • Doe vervolgens de soep weer in de pan en warm het geheel nog even goed op. 

Voor de opmaak kun je er nog wat geitenkaas en rucola overheen doen.