Muesli scones

Muesli broodjes en scones daar kun je mij echt blij mee maken! Daarom maakte ik een combinatie van mijn favoriete broodjes en kwam ik op deze muesli scones uit die heerlijk smaakte. Dit recept wil ik dan ook maar al te graag met jullie delen. Ik maakte de scones met speltbloem, maar je kunt er natuurlijk ook gewone bloem voor gebruiken! Heerlijk met wat stukjes gedroogde abrikoos en de cherry rozijnen van Nakd! Met een klein beetje roomboter smaken de scones nog lekkerder! Of wat dacht je van een plakje kaas erop. Het is maar net wat je lekker vindt!

Ingrediënten

Voor ± 8 muesli scones

  • 300 gram speltbloem
  • 100 ml (plantaardige)melk
  • 60 gram kokosolie
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 1,5 ei
  • 2 el Sukrin
    Of een andere suiker vervanger
  • Snufje zout
  • 1 el kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 2 zakjes Cherry rozijnen Nakd
    Of 50 gram rozijnen
  • 2 el pompoen pitten
  • 50 gram ongezouten noten
  • 40 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram havervlokken

Zo maak je de muesli scones

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Doe de speltbloem, bakpoeder, kaneel, suiker en zout bij elkaar in een mengkom. Meng het geheel door elkaar.
  • Hak de noten in stukjes en voeg deze samen met de gedroogde abrikozen, rozijnen, 30 gram havervlokken en pompoenpitten toe aan het deeg mengsel.
  • Smelt de kokosolie.
  • Klop in een andere bak het ei los met de melk en houd een beetje apart om de scones later mee in te smeren. Voeg het eimengsel samen met de kokosolie en vanille extract toe aan het andere mengsel en kneed het tot een goed deeg.
  • Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot 1,5 - 2 cm dik. Steek met een glas rondjes uit het deeg.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de scones erop. Smeer de scones in met het overgebleven eimengsel en strooi er nog wat havervlokken overheen. Bak de scones in ongeveer 12 á 14 minuten gaar.
  • Serveer de scones met wat roomboter en kaas!