Tagliatelle met gamba's

Een heerlijk tagliatelle met o.a. gamba's, zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en een wittewijnsaus.

Een heerlijke tagliatelle met gamba's! Haal het Italiaanse gevoel naar boven met deze pasta. Door volkoren tagliatelle toe te voegen en veel groentes maak je de pasta al een stuk gezonder! Een eigen gemaakt sausje is trouwens ook beter dan de pakjes uit de winkel!

Ingrediënten

Voor 4 personen


    • 500 gram tagliatelle
    • 200 gram gamba's
    • 10 zongedroogde tomaten
    • 2 teentjes knoflook
    • verse basilicum
    • 2 rode uien
    • ± 20 zwarte olijven
    • 60 gram Parmezaanse kaas
    • 100 ml kookroom*
    • scheutje witte wijn

*cuisine soya/ lactosevrije kookroom

Optioneel:

  • 50 gram pijnboompitten

Zo maak je de pasta

  • Kook de pasta volgens de verpakking gaar in genoeg water.
  • Snijd de knoflook en ui fijn. Verhit de olie in een grote pan en fruit de knoflook en de rode ui.
  • Voeg na een paar minuten de gamba's toe en bak ze twee á drie minuten mee. Blus ze af met een scheut witte wijn. Laat de alcohol verdampen en giet dan de room erbij. Breng de garnalen en de roomsaus op smaak met peper en zout en voeg de blaadjes basilicum toe.
  • Schep de gekookte tagliatelle en de zongedroogde tomaten erdoor en verwarm deze ongeveer drie minuten mee. Roer af en toe door.
  • Serveer de tagliatelle met een pluk rucola en Parmezaanse kaas.

Tip: om het gerecht gezonder te maken, kun je ook speltpasta, volkorenpasta, glutenvrije pasta of courgetti gebruiken in plaats van tagliatelle en de kookroom kan worden vervangen door light kookroom.