Pindakaas

Zelfgemaakte creamy & crunchy pindakaas van onder andere pindameel.

Wat doe je als de pindakaas op is en je hebt wel pindameel in huis? Dan maak je de pindakaas gewoon zelf! Met slechts een paar ingrediënten heb je de pindakaas zo op tafel staan! Ik maakte er een creamy & crunchy variant van! Je kunt hem ook iets dikker maken of zonder stukjes pinda. Het is maar net wat je zelf lekker vindt! De pindakaas is glutenvrij, suikervrij* en vetarm. Heerlijk als sausje over de wraps of op een boterham met kipfilet of banaan.
*als je Sukrin gebruikt is hij suikervrij.

Ingrediënten

  • 40 gram (Sukrin)pindameel
  • 40 ml water
  • 10 ongezoete amandelmelk / melk
  • Sukrin Gold naar wens
    een andere suikervervanger
  • snufje zout
  • handje pinda's

Optioneel:

  • 1 el sambal / chilisaus

Zo maak je de pindakaas

  • Hak de pinda's fijn.
  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in en meng het goed door elkaar.
  • Als de pindakaas te dik is kun je nog wat water/melk toevoegen. Als de pindakaas te dun is kun je er nog een beetje pindameel aan toevoegen.

In de koelkast is de pindakaas ongeveer vier dagen te bewaren.