Pizza met salade


Pizza met gamba's, rauwe ham, walnoten, spinazie, pesto en Parmezaan. Deze pizza is ook glutenvrij te maken.

Met dit recept kun je zonder schuldgevoel genieten van een heerlijk pizza. Door gezonde en verse ingrediënten te kiezen en ze zelf te maken wordt je pizza al een stuk gezonder. Je kunt ook nog eens eindeloos variëren met ingrediënten.

Ingrediënten 

Voor 1 pizza en 1 salade

    • 1 kleine pizza bodem naar keuze (ik gebruikte hier een glutenvrije pizza bodem voor van de Albert Heijn)
    • 1 eetlepel tomaten pesto
    • 100 gram spinazie
    • 10 gamba's of garnalen
    • 10 walnoten
    • 6 zongedroogde tomaten
    • 3 plakjes rauwe ham
    • 35 gram Parmezaanse kaas
    • 75/100 gram sla naar keuze (ik gebruikte hiervoor veldsla)
    • 30 gram geitenkaas honing
    • Peper
    • Zout
    • Knoflook
    • Dressing


Zo maak je de pizza

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Smeer één eetlepel pesto over de pizzabodem. (Afhankelijk van hoe groot de pizzabodem is) en bak de spinazie en de gamba's kort aan in een pan, voeg er een beetje zout, peper en knoflook aan toe. Vervolgens leg je de spinazie op de pesto.
  • Leg de rest van de ingrediënten op de spinazie en strooi er vervolgens Parmezaanse kaas overheen. Tenslotte kun je nog peper en zout over strooien.
  • Doe de pizza ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven. Afhankelijk van de pizza.

Tip: de pizza kan ook warm worden gemaakt op een barbecue.

Zo maak je de salade 

  • Doe de gewassen sla in een schaal. Voeg hier een hoeveelheid dressing na keuze aan toe. Roer dit goed door.
  • Snijdt de zongedroogde tomaten, rauwe ham en de walnoten in stukjes en voeg deze aan de sla toe.
  • Vervolgens leg je de gamba's boven op de sla en strooi je er nog wat geitenkaas overheen.