Spelt appeltaart

Een appeltaart gemaakt van speltmeel en havermout! Wie houdt er nou niet van appeltaart met een vleugje kaneel?

Deze bodem en korst van deze taart zijn gemaakt met speltmeel en havermout. Dit taartje bevat geen toegevoegde suikers. Heb je een feestje te vieren? Of gewoon zin in taart? Maak dan dit appeltaartje. Heerlijk met een toef slagroom. Wel iets minder gezond maar dat moet soms ook kunnen toch? Maar zonder slagroom smaakt hij ook prima! Niet zo dol op appel? Vervang de appel dan door peren of kaki's.

Ingrediënten

Voor 1 appeltaart*

  • 130 gram speltmeel
  • 65 havermout
  • 2 á 3 el kokosolie
  • 2 appels
  • 1 el honing/agavesiroop
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 60 gram rozijnen
  • 2 el kaneel
  • 2 el speculaaskruiden

Optioneel:

  • Ongezouten noten

*voor een klein appeltaartje gebruik je de helft van de ingrediënten.

Zo maak je de appeltaart

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng het speltmeel, havermout, snufje zout, 1 el kaneel en 1 el speculaaskruiden. Smelt de kokosolie en voeg deze samen met het ei en één el honing toe aan het mengsel.
  • Meng het geheel tot een deeg. Is het deeg te droog? Voeg er dan nog wat honing of kokosolie aan toe.
  • Verwijder de schil van de appels en snijd ze in stukjes. Voeg er 1 el kaneel, speculaaskruiden en honing aan toe en de rozijnen. Meng het door elkaar.
  • Vet de springvorm in met wat kokosolie of bakspray. Bekleed de vorm met het deeg (houdt nog wat deeg over, dit heb je straks nodig voor de bovenkant) en schep het appel mengsel erin.
  • Rol van het overgebleven deeg, rolletjes en leg deze over de taart heen.
  • Doe de taart ongeveer 40 á 45 minuten in de oven.

Tip: serveer de taart warm met een bolletje ijs of een toef slagroom.