Scones

Voor scones met clotted cream, pistache noten en framboos kun je mij in de ochtend zeker wakker maken. Voor zo'n lekker ontbijt kom ik namelijk echt wel mijn bed uit. Warm vind ik de scones het lekkerst, maar zelfs koud met dit warme weer zijn ze goed te eten. Je kunt ze ook prima meenemen in je lunchtrommel naar werk of school! Heb je geen speltbloem in huis? Maak de scones dan met gewone bloem. Waar kom jij je bed voor uit in de ochtend?

Ingrediënten

Voor 8 scones

  • 250 gram speltbloem*
  • 50 gram speltmeel*
  • 100 ml (plantaardige)melk 
  • 50 gram kokosolie
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 el Sukrin melis
    of kokosbloemsuiker, honing, agavesiroop
  • snufje zout
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract

*Je kan ook 300 gram speltbloem of 300 gram speltmeel gebruiken. Mijn voorkeur gaat dan wel naar speltbloem uit.


Recept voor clotted cream:
Niet zo gezond, maar wel erg lekker!

  • Klop 125 ml slagroom stijf en voeg er 250 ml mascarpone aan toe. Meng het geheel goed door elkaar.

Zo maak je de scones

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Doe de speltbloem, speltmeel, bakpoeder, kaneel, suiker en zout bij elkaar in een mengkom. Meng het geheel door elkaar. Smelt de kokosolie/roomboter.
  • Klop in een andere bak het ei los met de melk en houd een beetje apart om de scones later mee in te smeren. Voeg het eimengsel samen met de kokosolie/roomboter en vanille extract toe aan het andere mengsel en kneed het tot een goed deeg.
  • Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot 1,5 cm dik. Steek met een glas rondjes uit het deeg.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de scones erop. Smeer de scones in met het overgebleven eimengsel. Bak de scones in ongeveer 12 á 14 minuten gaar.
  • Serveer de scones met wat clotted cream en jam.