Zalmtartaar

Zalmtartaar met appel en rode uit. Heerlijk verfrissend als bijgerecht of als voorgerecht en simpel om te maken.

Nog een voorgerecht nodig? Ben je dol op zalm, dan is dit het ideale voorgerecht! De combinatie van appel, citroensap en zalm zorgt voor een frisse smaak.

Ingrediënten

Voor 2 tartaartjes

Ingrediënten

Voor 2 tartaartjes

    • 10 gram rucola
    • 100 ml olijfolie/kokosolie
    • 225 gram gerookte zalm
    • 1/2 rode ui
    • 1/2 appel
    • 100 gram kruidenkaas (light Boursin)
    • 12 gram bieslook
    • 1 theelepel citroen- of limoensap
    • 1 theelepel mayonaise (light) en ketchup

Zo maak je de tartaar

  • Maal de rucola fijn in de keukenmachine. Schenk de olie er langzaam bij terwijl de machine draait. Laat de rucola-olie minimaal één uur afgedekt met vershoudfolie staan op kamertemperatuur.
  • Snijd de plakjes gerookte zalm in kleine stukjes van ongeveer één centimeter. Snipper de uit en snijd de appel ik kleine blokjes. Snijd vervolgens de bieslook fijn en doe alles in een kom.
  • Meng de zalm, ui, appel en bieslook met de ketchup, mayonaise en kruidenkaas. Breng het op smaak met peper en zout.
  • Laat het mengsel een kwartier in de koelkast staan, zodat de zalmtartaar koud kan worden. Dek wederom af met vershoudfolie. Verdeel de zalmtartaar met behulp van de portioneerring over de 2 borden. Besprenkel de zalmtartaar vlak voor het serveren met citroen- of limoensap naar smaak.