DINER

PASTA // OVENSCHOTEL // PIZZA // RIJST EN MEER


November staat ook wel bekend om de World Vegan Month, vandaar dat ik de maand aftrap met een vegan recept: namelijk vegan balletjes in tomatensaus. De balletjes die ik hiervoor gebruik zijn afkomstig van Vegafit en gemaakt op basis van tarwe-eiwit. De balletjes zijn heerlijk met paprika, kikkererwten en verse kruiden.

Deze herfst ga ik los met pompoen! Waarom? Omdat het zo'n veelzijdige groente is en ik er gewoon dol op ben. Van pompoen in mijn havermout tot deze pasta met pompoen saus en nog veel meer! Ook staan er al heel wat recepten op de blog, maar dit is toch wel een van mijn favoriete. Een pasta saus...

Er wordt vaak aan mij gevraagd wat mijn lievelingsgerecht is. Nou hier is ie dan! Shakshuka. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Een eenpansgerecht, met eieren gepocheerd in een saus van onder andere tomaat, ui, komijn, paprikapoeder en meer. Een gerecht uit het Midden-Oosten en je kunt er volop mee variëren. Zo ging ik dit keer voor gegrilde...

Comfortfood, ja daar kan ik zo blij van worden en weet je waar ik nog meer zo blij van word? Pompoen! Ik kan er echt geen genoeg van krijgen. Dit keer gebruikte ik pompoenbladen in mijn lasagne. Een gemakkelijke manier om een lasagne koolhydraat-arm te maken en er meer groenten aan toe te voegen. Daarnaast is deze lasagne ook...

Als ik wist dat een bloemkoolbodem maken zo makkelijk was, had ik het waarschijnlijk al vaker gedaan. Ik gebruikte namelijk altijd de kant en klare bloemkool pizzabodem van Magioni, die overigens nog steeds favoriet zijn, maar ik dacht dit moet ik natuurlijk ook zelf kunnen maken, zonder bloem of meel.

Makkelijke gezonde recepten, daar is veel vraag naar als ik jullie verzoeken hoor. Deze volkorenpasta ovenschotel is daar een goed voorbeeld van. Je bereid alles in één pan en schuift hem vervolgens de oven in. Simpeler kan niet! Heerlijk met aubergine, paprika en champignons en ik top hem maar al te graag af met wat verse basilicum, heerlijk vind...

Mango en kip ik vind het een heerlijke combinatie. Mango zorgt voor een zoete twist aan je salade wat erg lekker is en vooral op warme zomer dagen. De cashewnoten geven de salade een lekkere bite. Deze salade serveer ik met een hard volkorenbroodje, maar het kunt hem natuurlijk ook serveren zonder brood of met couscous etc. Wat jij lekker vindt! ...

Ik was aan het koken en toen bedacht ik me opeens, deze gezondere pasta pesto met kip wil ik op de blog. Dus ik besloot er toch maar snel een foto van te maken. Een simpelere foto, maar het draait om het gerecht! En less is more zeggen ze. Waarschijnlijk wordt dit toch niet door iedereen gelezen, maar scrollen...

Gezond eten en toch pizza eten? Dat kan met deze broccoli pizzabodem. Glutenvrij, koolhydraatarm, eiwitrijk en boordevol vezels! Hierdoor is je pizza een stuk gezonder en voedzamer dan een standaard pizza. Top je pizza af met gezonde toppings en je zit helemaal goed. Wist je dat de broccolibodem, maar liefst 500 gram groenten bevat?!


WIE IS FOODLIES?

Hi en wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Wie ik ben? Lisa is de naam, aangenaam! Mijzelf in drie woorden: coffee lover, sport fanaat, en gek op gezonde voeding, maar ik kan ook met mate lekker ordinair genieten.


BEKIJK OOK DE ONTBIJT RECEPTEN


STAY CONNECTED

Volg mij ook op mijn social media accounts voor nog meer smakelijke foto's, te gekke win acties en leuke nieuwtjes!

+ INSTAGRAM

+ FACEBOOK