DINER

PASTA // OVENSCHOTEL // PIZZA // RIJST EN MEER


Is het echt nodig om naar de supermarkt te gaan of heb je nog genoeg in huis liggen om een maaltijd te maken? Kijk eens in de voorraadkast, de diepvries of de koelkast. Je kunt vast nog wel een aantal maaltijden bereiden met de voorraden die je in huis hebt. Zo kom je gelijk van de producten af die misschien...

Comfortfood, ja daar kan ik zo blij van worden en weet je waar ik nog meer zo blij van word? Pompoen! Ik kan er echt geen genoeg van krijgen. Dit keer gebruikte ik pompoenbladen in mijn lasagne. Een gemakkelijke manier om een lasagne koolhydraat-arm te maken en er meer groenten aan toe te voegen. Daarnaast is deze lasagne ook...

Als ik wist dat een bloemkoolbodem maken zo makkelijk was, had ik het waarschijnlijk al vaker gedaan. Ik gebruikte namelijk altijd de kant en klare bloemkool pizzabodem van Magioni, die overigens nog steeds favoriet zijn, maar ik dacht dit moet ik natuurlijk ook zelf kunnen maken, zonder bloem of meel.

Gnocchi met pompoen, spruiten en kikkererwten uit de oven. Dit recept laat goed zien hoe makkelijk vegan eten kan zijn. Nee vegan eten hoeft dus absoluut niet ingewikkeld te zijn en dat wil ik je laten zien. Dit gerecht wordt namelijk geheel bereid in de oven. Zodra alles in de oven zit, heb jij de tijd om lekker even niets te doen....

Deze herfst ga ik los met pompoen! Waarom? Omdat het zo'n veelzijdige groente is en ik er gewoon dol op ben. Van pompoen in mijn havermout tot deze pasta met pompoen saus en nog veel meer! Ook staan er al heel wat recepten op de blog, maar dit is toch wel een van mijn favoriete. Een pasta saus...

November staat ook wel bekend om de World Vegan Month, vandaar dat ik de maand aftrap met een vegan recept: namelijk vegan balletjes in tomatensaus. De balletjes die ik hiervoor gebruik zijn afkomstig van Vegafit en gemaakt op basis van tarwe-eiwit. De balletjes zijn heerlijk met paprika, kikkererwten en verse kruiden.

Er wordt vaak aan mij gevraagd wat mijn lievelingsgerecht is. Nou hier is ie dan! Shakshuka. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Een eenpansgerecht, met eieren gepocheerd in een saus van onder andere tomaat, ui, komijn, paprikapoeder en meer. Een gerecht uit het Midden-Oosten en je kunt er volop mee variëren. Zo ging ik dit keer voor gegrilde...

Oké dit is denk ik wel het aller makkelijkste recept die op de blog staat, maar aangezien jullie ook graag simpele recepten zien verschijnen, dacht ik: "waarom ook niet!" Daarom zette ik mijn avondeten gewoon op de foto, want dat is immers ook gewoon een recept. Lekker dat het was! Dit bevestigt wel weer dat lekker en gezond eten helemaal...


WIE IS FOODLIES?

Hi en wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Wie ik ben? Lisa is de naam, aangenaam! Mijzelf in drie woorden: coffee lover, sport fanaat, en gek op gezonde voeding, maar ik kan ook met mate lekker ordinair genieten.


BEKIJK OOK DE ONTBIJT RECEPTEN


STAY CONNECTED

Volg mij ook op mijn social media accounts voor nog meer smakelijke foto's, te gekke win acties en leuke nieuwtjes!

+ INSTAGRAM

+ FACEBOOK