BLOG

// HOTSPOTS // PRODUCTEN // REVIEWS EN MEER // 


Product vergelijkingen

Soort gelijke producten worden met elkaar vergeleken. Wat is het verschil en welke is mijn favoriet?

Van soja- tot amandelmelk, en van haver- tot rijstmelk; er zijn tegenwoordig ontiegelijk veel plantaardige alternatieven voor melk te vinden! Wie graag een glaasje melk drinkt is dus al lang niet meer gebonden aan een dierlijke variant, ook wel zuivel genoemd.

Als toevoeging aan een bakje yoghurt, topping op een smoothiebowl of gewoon als tussendoortje: granola is een heerlijke start van de dag! (Persoonlijk vind ik vooral die grote, knapperige stukken super lekker!) Maar, voor welke granola ga je? Met zoveel verschillende soorten op de markt kan het immers lastig zijn om een keuze te maken..

Typisch zo'n product dat je in de koelkast van de meeste huishoudens aantreft: Griekse yoghurt. En dat in alle soorten en maten. Van naturel- tot passievruchtsmaak, en van mager tot volvet. Griekse yoghurt met een smaakje bevat over het algemeen veel toegevoegde suiker, en is daarom een minder gezonde voedselkeuze. Maar zijn de naturel versies dan...


INSPIRATIE

Van informatieve blogs tot de lekkerste recepten  

Ik kreeg zoveel berichten binnen of ik een keer een artikel wil schrijven over wanneer een product gezond is en wanneer ongezond, of ik wel eens ongezond eet en of je eigenlijk wel een product gezond of ongezond kunt noemen, vandaar dit uitgebreide artikel. Dit artikel schrijf ik vanuit mijn eigen mening en dit is puur hoe ik kijk op...

Vegan eten het wordt steeds populairder. Van vegan roze koeken tot vegan kaas; er ontstaan steeds meer mogelijkheden. In Amsterdam is in november zelfs een 100% vegan bakkerij geopend, genaamd Willem-Pie Bakery. Daarnaast is sinds kort de eerste plantaardige kaaswinkel van Nederland geopend in Amsterdam, genaamd Willicroft.

Gezonde vetten, oftewel onverzadigde vetten. Er bestaan grofweg gezegd twee soorten vet: onverzadigde vetten en verzadigde vetten. Onverzadigde vetten worden ook wel de 'gezonde' vetten genoemd. In dit artikel vertel ik je meer over onverzadigd vet en vertel ik ook in welke voedingsmiddelen dit vooral voorkomt.