Hoogte punten FoodLies

12-11-2017

Ik weet het nog precies, mijn allereerste recept die ik maakte: carrotcake muffins! Ik wilde mijn recepten opschrijven in een boek, maar dit leuk me toch niet zo'n leuk idee, want dan kon ik ze immers alleen zien. Toen dacht ik, waarom maak ik geen eigen blog? Dan kan ik mijn recepten delen met andere en ze hopelijk inspireren. 

Ik begon met het maken van een website, wat me gemakkelijker afging dan in eerste instantie gedacht! Binnen no time had ik een logo, ontworpen door mijn tweelingzus en voordat ik het wist stond FoodLies online! Benieuwd naar de reacties van de buitenwereld. Vele zagen het misschien wel aankomen, omdat ik altijd al geïnteresseerd ben geweest in voeding.

Wat kon ik verwachten, hoe ga ik het aanpakken? Ik had werkelijk waar geen idee en liet het allemaal maar een beetje op me af komen. In het begin plaatste ik vaak recepten, maar langzamer hand bereidde ik het uit met reviews, hotspots, weetjes en meer en voordat ik het wist vroeg een bedrijf al om de eerste samenwerking! Heel bijzonder vond ik dat toen. Een bedrijf die gewoon wat opstuurde naar mij wat ik mocht testen. Nu is het al bijna een gewoonte geworden en staat de postbode regelmatig aan de deur met een pakketje, maar elke keer weer vind ik het zo speciaal en ben ik weer benieuwd wat het is! Elk pakketje is weer een feestje om uit te pakken en om mee aan de slag te gaan. Uitgenodigd worden door restaurant/hotspots om daar te komen eten, dat blijf ik nog steeds heel bijzonder vinden. 

Maar het leven van een blogger gaat niet alleen maar over gratis producten, gratis etentjes en die dingen. Bloggen kost tijd, veel tijd en daarnaast brengt het ook nog wat kosten met zich mee, maar dat noemen we gewoon investeren. Want goede foto's zonder camera? Dat wordt lastig en koken zonder producten? Nee dat kan ook niet! 

Ook heb ik een tijdje gehad dat ik van mezelf elke dag moest posten en werd het bloggen steeds meer een verplichting. Mijn sociale leven ging er een beetje onder leiden, omdat ik altijd maar in de keuken stond of aan het schrijven was en weinig tijd over had voor andere dingen. Gelukkig ben ik iets minder perfectionistisch geworden en blog ik wanneer ik daar zin in heb, want zo krijg je namelijk ook het beste resultaat. Ik zie het bij veel bloggers. Maar we moeten een beetje op ons zelf passen, want wie heeft gezegd dat je elke dag of week iets nieuws moet posten! Je moet doen wat goed voelt en vooral nee kunnen zeggen als je daar behoefte aan hebt. Geniet een beetje meer van de dingen die je wilt, want daar word je een stuk gelukkiger van en komt het plezier vanzelf weer terug en dat laatste merk ik steeds meer.

Wat heb ik in een jaar tijd veel voldoening mogen halen uit mijn blog en veel toffe dingen mee mogen maken! Ik neem jullie mee door de hoogte punten van het eerste jaar FoodLies.

De hoogte punten

12 november 2016

FoodLies ging voor het eerst online! Mijn eerste recept is inmiddels al niet meer te zien op mijn blog, aangezien ik sinds kort een vernieuwde website heb, maar ik weet het nog precies. Het begon allemaal met de carrot muffins met witte Tony Chocolonely chocolade! Samenwerkingen

In het afgelopen jaar heb ik veel samenwerkingen gehad met veel bedrijven. Ik heb veel producten mogen testen en ook verschillende win acties mogen doen. Ik heb de nieuwste voedingsmiddelen getest, de fijnste pannen, lactose tabletjes, airfryers en nog veel meer! Daarnaast heb ik van Cookinglife en Bowls & Dishes heel wat servies ontvangen, waar ik de mooiste gerechten op heb kunnen presenteren het afgelopen jaar! 


Hotspots

Als ik een lijstje had geschreven met de hotspots en restaurants die ik het afgelopen jaar bezocht heb, had ik een boekwerk vol kunnen schrijven! Van Amsterdam tot dichtbij mijn huis. Het hele land ben ik wel door geweest. Mijn favoriete hotspots liggen toch echt wel in Nijmegen. Tati, Bairro Alto, Down Town, Fika, Fresca, Yoghurt Barn ik kan er geen genoeg van krijgen! Daarnaast was de hotspot tour door Rotterdam ook een zeer geslaagde dag. Populairste Instagram posts

Op Instagram heb ik inmiddels al meer dan 5000 volgers weten te bereiken in een jaar tijd en wat tof om zo veel mensen elke dag weer te kunnen inspireren. Elke dag deel ik wel een foto met mijn volgers, van ontbijtjes tot toetjes je ziet van alles voorbij komen! Op naar de volgende 5000! Meest bekeken recepten

Ik snap stiekem ook wel waarom jullie dit de vier lekkerste recepten vinden van mijn blog! Ik geef jullie groot gelijk. Ik hoop jullie nog lang te kunnen inspireren met mijn recepten en hoop dat er het aankomende jaar nog vele volgen! Mochten jullie graag specifieke recepten willen zien, stuur mij dan gerust een berichtje! 


Linda nieuws

Als je me al lang genoeg volgt weet je natuurlijk ook dat ik nog veel meer toffe dingen heb meegemaakt. Zo stond ik onverwachts met een artikel op de Linda. Hoe tof is dat! binnen no time had ik in één dag meer dan 1100 volgers erbij op Instagram en ging mijn bezoekers aantal ook flink omhoog. Wat een artikel wel niet kan doen! Erg tof om te zien natuurlijk en stiekem was ik ook wel een beetje heel erg trots op mezelf! 

Gezond leven magazine

En of dat nog niet alles was! Een aantal weken terug werd ik benaderd door het Gezond leven magazine met het bericht dat mijn blog was uitgeroepen tot blog van de maand! Ik kan het bijna niet geloven er waren toch zoveel meer bloggers die het veel beter doen dan mij? Maar ik moet eens leren om trots te zijn op mezelf! Het is niet voor niks dat ik er in sta blijkbaar! Ik sta nou eenmaal te weinig stil bij mijn successen. Als ik weer een succes heb behaalt ben ik met mijn hoofd alweer bezig met het volgende recept, gerecht, samenwerking en noem maar op! Ik denk dat ik er toch maar wat vaker bij moet gaan stil staan!

Ambassador Albert Heijn

En om het eerste jaar FoodLies nog beter af te sluiten werd ik ook door Albert Heijn benaderd met de vraag of ik hun ambassador wilde worden! Geen minuut hoefde ik hierover te twijfelen: ja natuurlijk wilde ik dat! Dus jullie komen in het tweede jaar regelmatig foto's en producten tegen van de Albert Heijn! Zo weet je als eerste welke nieuwe producten er zijn met natuurlijk mijn mening erover! Het eerste pakketje begon al goed! Chocolade, ja daar krijg je me altijd blij mee! 

Slot

En nu op naar het tweede jaar FoodLies, met nog meer recepten, reviews, hotspots, weetjes en veel meer! Ook in het tweede jaar hoop ik jullie weer vaak te mogen inspireren en hoop ik jullie allemaal te kunnen helpen met een gezonde levensstijl! Maar onthoud goed, het gaat uiteindelijk allemaal om de balans! 

Iedereen bedankt voor de steun en support, want zonder jullie was ik nooit gekomen waar ik nu ben!