Hotspots Utrecht

12-09-2019

Vorige week was ik samen met Lenna van @lennaomrani op pad in Utrecht om twee toffe hotspots te bezoeken. Ik vind het altijd erg leuk om nieuwe plekjes te ontdekken en wat is er nou leuker dan dit samen te doen met een goede vriendin/mede foodie?! Je raad waarschijnlijk al wel waar onze gesprekken over gaan gedurende de dag. 

Utrecht barst van de leuke winkels en gezellige hotspots. Dit keer kozen wij ervoor om op bezoek te gaan bij Tijm voor een lunch en bij Gys voor een diner. Beide liggen net iets buiten het centrum, maar wel op loopafstand. Leuke en gezellige plekjes vind je namelijk vaak net iets buiten het centrum. Benieuwd wat we van beide hotspots vonden? Lees dan zeker even verder! Ik ga in ieder geval nog eens terug naar Utrecht voor meer leuke hotspots om dit lijstje aan te vullen. 

Tijm

Eind 2017 werd Tijm geopend. Een kleine hotspot met een knus interieur. Precies hoe een hotspot naar mijn idee moet zijn. Tijm is te vinden in de Tuinwijk in Utrecht, in de Pieter Niewlandstraat. Op loopafstand van het centrum. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, diner maar ook voor een goede borrel. Wist je dat je bij Tijm zelfs je eten kunt afhalen?! Maar als je de tijd hebt zou ik zeker binnen plaats nemen, of buiten op het terras als de zon schijnt. Zodat je zelf van de fijne sfeer kunt proeven en het eten. Daarnaast zijn de prijzen aan de lage kant, want natuurlijk heel fijn is. De bediening was vriendelijk en het eten was lekker. Ook stond er kokosmelk op de menukaart voor in de cappuccino, hier word ik altijd erg blij van en ze schonken Chaudfontaine. Ja dan kan het al bijna niet meer fout gaan!

Ik koos voor een poké bowl met zalm. Heerlijk met o.a. zeewier, edamame boontjes en een heerlijke srirachamayo dressing. Lenna ging voor de avo-toast met ei, die overigens ook lekker was, maar wel wat aan de weinige kant voor een lunch. Als je in Utrecht bent, ga dan zeker eens langs!

Adres


Gys

Deze hotspot stond al 'n jaar lang op mijn lijstje om te bezoeken en afgelopen week was het dan eindelijk zo ver. Ik had er namelijk al veel positieve verhalen over gehoord en al veel heerlijke gerechten voorbij zien komen op Instagram. Alles wat op de kaart staat is 100% biologisch, voor het grootste gedeelte vegan, vegetarisch en glutenvrij. Gezond en verantwoord buiten de deur eten kan dus zeker! Niet alleen gezond voor ons lichaam, maar ook voor het milieu. Gys is te vinden aan de Voorstraat in Utrecht, in het centrum en aan de Amsterdamsestraatweg net iets buiten het centrum. bij Gys kun je  terecht voor ontbijt, lunch, diner en een borrel.

We werden vriendelijk ontvangen en namen plaats. Beide waren we er al snel over uit wat we wilde eten, namelijk de kapsalon. Een kapsalon van tempeh, zoete aardappel, komkommer, fetakaas en nog veel meer lekkers. Alles was zo goed op smaak en een echte verwennerij. Alleen jammer dat er wat weinig licht was voor een goede foto, maar daar letten alleen de foodies waarschijnlijk op. Ook was het personeel erg vriendelijk, wat ik altijd erg belangrijk vind.

We sloten het etentje af met een lekker warm drankje. Ik koos voor de Chai latte en Lenna ging voor een theetje. Ik kom in ieder geval zeker nog eens terug om alsnog te genieten van jullie dessert! Bedankt dat we aan mochten schuiven. We hebben genoten! 

Adres