3x havermout met groenten

09-07-2019

Voldoende groente binnenkrijgen kan nog wel eens lastig zijn. Door wat groente in je havermout te stoppen krijg je gelijk een extra portie binnen en dat is natuurlijk nooit verkeerd. Ook proef je de groente nauwelijks en neemt het volume van je ontbijt flink toe, waardoor je langer over je ontbijt doet en dit kan ook verzadigend werken.  

Ook zorgt een extra portie groente voor meer vezels en vitamines. Winning! Maar welke groente stop je dan in je havermout? Mijn favoriete groenten voor door de havermout zijn: courgette, wortel en pompoen. Courgette doe ik vaak ik de lente en zomer erdoorheen en wortel en pompoen eet ik vaak in de winter met wat speculaaskruiden. 

Ook voeg ik er vaak nog een portie fruit aan toe, zodat ik dat ook alvast binnenkrijg met het eten van mijn ontbijt. Hieronder deel ik maar liefst drie havermoutjes met groenten voor jullie. Voor welke ga jij? 

1. Havermout met pompoen

Door de pompoen te koken en te pureren, mix je het gemakkelijk door je havermout heen. Het zorgt gelijk voor meer volume en een lekker oranje kleurtje. Ga jij voor havermout met pompoen?

2. Havermout met wortel

Oftewel carrot cake oats. Dol op carrot cake? Dan gaat deze havermout met wortel zeker in de smaak vallen. 

3. Havermout met courgette

Momenteel is dit mijn favoriet, havermout met courgette, en al helemaal in combinatie met banaan. Heerlijk fris en ideaal voor deze tijd van het jaar! 

Ik ben benieuwd, voor welke jij gaat! Maak jij een van deze drie? Vergeet het resultaat dan niet te delen op Instagram en tag mij dan ook even, vind ik leuk! Je kunt ze natuurlijk ook gewoon alle drie maken. ;)