4x lunchen zonder brood

20-07-2019

Oké, laten we allereerst voorop stellen dat met brood niks mis is en dat je er echt niet dik van wordt. Dik worden van brood, is dus een fabel. Maar kies wel voor volkorenbrood, want dit bevat veel vezels. Toch wil je soms ook iets anders dan brood voor je lunch. Daarom vier lunch recepten zonder brood.

Ik vind soep ook altijd erg lekker voor lunch of een goed gevulde salade, maar kan ook erg genieten van een boterham op zijn tijd. Laat je vooral inspireren door deze lunch recepten.

1. Harira soep

Harira soep is een rijkgevulde Marokkaanse soep. Met als belangrijkste ingrediënten tomaten, selderij, kikkererwten en linzen. Het is eigenlijk een soort tomaten soep met een Marokkaanse twist. 

2. Groene salade met vis

Een simpele groene salade met gamba's en zalm. Gemakkelijk te maken, maar vooral erg lekker en voedzaam. 

3. Hummus wafel

Hummus is heerlijk in combinatie met oude kaas en pittige kiemgroenten. Dit is dan ook de reden dat ik koos voor hartige hummus wafels! Eens iets anders dan zoete wafels. Echt een aanrader. 

4. Broccoli courgette soep

Soep is altijd een goed idee, maar dan wel een zelfgemaakte soep vind ik. Soep uit blik of zak, nee daar maak je mij niet blij mee. Deze broccoli courgette soep maak je gemakkelijk zelf.

Wat is jouw favoriete lunchgerecht zonder brood? Heb je nog wat meer inspiratie nodig voor een gezonde lunch? Kijk dan vooral even tussen de andere lunch gerechten en laat je inspireren.