Warme salade met zoete aardappel en bloemkool

28 - 07 - 2020 | Avondmaaltijd, Lunch, Salades

Een salade met groente is ontzettend smaakvol, helemaal als je de groenten even roostert in de oven. Deze warme salade met zoete aardappel en bloemkool is makkelijk te maken en vooral erg lekker. Door lauwwarme groenten toe te voegen is de salade ook zeer geschikt voor op de wat koudere dagen.

In deze salade gaat onder andere geroosterde bloemkool, paprika en zoete aardappel. Daarnaast voegde ik er wat kikkererwten aan toe voor een knapperige bite. Een gezond alternatief voor de standaard croutons en daarnaast zijn kikkererwten rijk aan vezels en eiwitten. 

Een gezonde salade maken hoeft niet zo moeilijk te zijn. Kies als basis voor verschillende soorten groenten. Hoe meer groenten, hoe meer vitamines en hoe meer verschillende voedingsstoffen je binnenkrijgt. Daarnaast zijn groenten laag in calorieën en hoog in vezels, wat ervoor zorgt dat het een voedzame salade wordt. Daarnaast voorzien de pompoenpitten je lichaam van gezonde vetten. 

Maak je de salade als avondmaaltijd? Neem dan een dubbele hoeveelheid kikkererwten en voeg er eventueel nog wat volkoren couscous aan toe.


Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 300 gram zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • 300 gram bloemkoolroosjes
  • ½ courgette
  • 120 gram kikkererwten 
  • 1 tl kerrie poeder 
  • 1 á 2 el pompoenpitten
  • ± 40 gram rucola of een andere sla soort 

Optioneel:

  • 4 el Optimel salade komkommer
  • 1 No Fairytales Paprika chili tortilla*

* Snijd deze in 8 punten en besprenkel met wat olijfolie, een snufje zout en wat peper. Bak deze op een aparte bakplaat 3-4 minuten mee met de groenten en kikkererwten in de oven.


Zo maak je de salade met zoete aardappel

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes, de paprika in reepjes en de courgette in plakjes. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Stap 2. Meng de kikkererwten met 2 tl olijfolie en de kerriepoeder in een kom. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

Stap 3. Verdeel de bloemkoolroosjes, zoete aardappel, paprika en courgette over de bakplaat met bakpapier en schenk er wat olijfolie overheen. Meng goed door elkaar zodat alles is bedekt met wat olie. 

Stap 4. Verdeel ook de kikkererwten over de bakplaat. Rooster 12-15 minuten in de oven of totdat alles goed gaar is en de kikkererwten krokant zijn. 

Stap 5. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur totdat ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Stap 6. Verdeel de rucola over de borden.** Schep de gegrilde groente eroverheen en garneer met de pompoenpitten (en Optimel salade).

**Meng de rucola eventueel met ½ el balsamicoazijn en ½ el olijfolie per persoon.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]