Abbot Kinney's

30-09-2017

Als je een lactose intolerantie hebt of vegan bent is het fijn om een goed alternatief te hebben voor zuivel. Gelukkig biedt Abbot Kinney's verschillende soorten yoghurt en ijs aan die geheel plantaardig zijn! Zo kun je ondanks een lactose intolerantie toch genieten van yoghurt.

Abbot Kinney's

Gijs en Jimme zijn de oprichters van Abbot Kinney's. Abbot Kinney's is een plantaardig alternatief voor yoghurt. Alle producten worden gemaakt van de allerbeste ingrediënten, want dat smaakt uiteraard het best, en is voedzaam en daarnaast ook goed voor je lichaam! De producten bevatten zo weinig mogelijk ingrediënten en zijn vrij van onnatuurlijke toevoegingen. 

Bij Abbot Kinney's wordt er geloofd in de kracht van eenvoud. Zolang je de juiste ingrediënten en een goed recept hebt, is er verder niet meer zoveel nodig. Alleen van het allerbeste wordt iets voedzaams gemaakt, net zoals je het zelf thuis ook zou maken.  

Waarom plantaardig?

De laatste tijd zijn er steeds meer meningen over een plantaardige levensstijl. Volgens Abbot Kinney's is een plantaardig eten goed voor je, aangezien je lijf erop gebouwd is om plantjes te eten. Uiteraard is het een stuk milieu vriendelijker. Dus niet alleen goed voor jezelf, maar ook goed voor de wereld. Ook voor mensen met een lactose intolerantie is plantaardige zuivel een prima uitkomst.

Producten

Abbot Kinney's biedt zowel plantaardige yoghurt varianten als ijs aan. De prijs varieert van €2,25 (125 ml) tot  €4,29 (400 ml).

Coco start: hiermee begon het avontuur van Abbot Kinney's. Deze kokos yoghurt bevat minder suiker dan reguliere yoghurt en is romig met een vleugje kokos. Ik vind hem zelf erg lekker fris, alleen jammer dat kokosmelk zoveel verzadigde vet bevat. Het voordeel hiervan is wel dat je snel een vol gevoel hebt en je er dus niet al te veel van hoeft te eten. Ik vond de coco start vooral erg lekker met wat vers fruit en een beetje verzadigd vet hebben we allemaal nodig. 

De coco start is er ook nog in een variant met Mango. Bij het eten van deze kokos yoghurt krijg je gelijk een zomers gevoel. 

Almond start: een plantaardig alternatief voor yoghurt gemaakt van amandelen. Deze yoghurt heeft een nootachtige smaak. Hier ben ik zelf wat minder dol op, maar met een vleugje kaneel en een appeltje vind ik het wel weer erg lekker. Amandelen bevatten vooral onverzadigde vetzuren en daarnaast ook verschillende vitamines en mineralen.

Coco frost: de plantaardige ijs variant. In de smaken kokos, aardbei en chocolade. Zelf heb ik deze nog niet geprobeerd en kan hier dan ook geen oordeel over geven. Wel lijkt het me heel erg lekker en ga ik het zeker eens proberen. Ideaal voor veganisten en mensen met een lactose intolerantie om toch te kunnen genieten van ijs!

Almond frost: een plantaardig alternatief voor bevroren yoghurt, gemaakt van onder andere amandelen. Ook deze heb ik nog niet geprobeerd, maar een nootachtige smaak aan ijs vind ik altijd lekker. 

Verkooppunten

De plantaardige yoghurt en bevroren yoghurt alternatieven zijn onder andere verkrijgbaar bij Ekoplaza, Marqt en Marely Spoon. Kijk hier voor nog meer verkooppunten.

Wanneer ga jij ze proberen?