Orzo bowl met kip

13 - 09 - 2022 | Avondmaaltijd

Deze Griekse orzo bowl met kip maak je binnen een handomdraai. Een vullende maaltijd met lekker veel groenten van Hellofresh. In dit recept wordt gebruik gemaakt van kippendij. Dit is wat malser en smaakvoller dan kipfilet en daarom mijn favoriet. Na het proeven van kippendij heb ik nauwelijks nog kipfilet in huis. Zeker een aanrader dus.

Orzo

Orzo?! Voor de een wat bekender dan voor de ander. Je kunt orzo het beste vergelijke met gedroogde pasta in de vorm van een rijstkorrel. Noem het gerust pastarijst. 😉 Heb je het nog nooit geprobeerd? Maak dan eens dit gerecht en ontdek de veelzijdigheid van orzo.


Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 ml groentebouillon
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gram gesnipperde rode ui
  • 2 tl paprikapoeder
  • 335 gram orzo
  • 400 gram kippendijreepjes
  • 2 tl kebab kruiden
  • 1 ½ komkommer
  • 400 gram cherrytomaten
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 20 gram verse munt*
  • 2 citroenen

*Niet dol op munt? Ga dan voor verse bieslook. Dit recept is Extra lekker met feta of witte kaas als topping!


Zo maak je de orzo

Stap 1 | Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit ½ el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de rode ui, knoflook en het paprikapoeder 2 minuten. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

Stap 2 |Verhit ½ el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendijreepjes in 6 – 8 minuten rondom bruin en gaar. Breng op smaak met de kebab kruiden. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de cherrytomaten in twee en eventueel de grote in vieren. Meng in een een kom de komkommer en tomaatjes.

Stap 3 |Snijd de munt fijn. Snijd de citroen in parten en pers 1 partje per persoon. Meng in een kom de Griekse yoghurt met de helft van de fijngesneden munt. Voeg het citroensap toe en peper en zout naar smaak.

Stap 4 |Serveer de orzo in een diepe kom. Serveer hierbij wat tomaat, komkommer en de kippendijreepjes. Verdeel de Griekse yoghurt-dressing hierover. Garneer met een partje citroen en de overige munt.


Dit recept is in samenwerking met HelloFresh. Heb je dit recept gemaakt? Vergeet dan niet het resultaat te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]