Albert Heijn Goedkoopje

09-05-2018

Gezond eten duur?! Absoluut niet!

"Goede producten voor een goed prijsje."

Als ambassadeur mag ik iedere maand weer een box vol met heerlijke producten ontvangen. Iedere maand is er weer een ander thema. Dit keer staat in het teken van goede producten voor een goed prijsje. De Albert Heijn wil namelijk laten zien dat je prima gezond kunt eten voor een laag bedrag en naar mijn mening kan dat ook zeker. Misschien is gezond eten zelfs wel goedkoper dan ongezond eten. Het licht er alleen aan welke producten je kiest. En een gezonde levensstijl levert sowieso meer op dan een ongezonde levensstijl!

We nemen een voorbeeld. Als we een paprika los halen kost deze al snel €0,99, maar als we er drie halen betalen we vaak maar €1,50 of zelfs nog minder. Daarnaast hebben sommige supermarkten zoals de Alber Heijn ook de buitenbeentjes. Hier betaal je minder voor omdat ze er niet heel mooi uitzien qua vorm, maar de smaak is precies hetzelfde! Bekijk ook vooraf de aanbiedingen, dit kan namelijk ook veel schelen. 

Vaak hoor ik om mij heen ook dat noten duur zijn. Voor 200 gram noten betalen we vaak rond de €2,- maar voor een stuk vlees van 200 gram zijn we dit ook kwijt of een chocolade reep van 100 gram. Dan vraag ik mij af wat er duur aan is? Het is de keus die je maakt! Vaak zijn ze ook nog ergens in de aanbieding. Daarnaast doe je met 200 gram noten ook langer dan 200 gram vlees of 100 gram chocolade.

De box 

Deze maand zat er heel veel gezonds in de box. Op de onderstaande foto's kun je zien dat er veel groente, fruit en broodjes inzitten. Ik kan in ieder geval weer eventjes vooruit. 

Goedkoopjes

Heb jij de Goedkoopjes al eens zien liggen in jou Albert Heijn? Goede producten voor de kleinste prijs. Momenteel hebben ze al 800 goedkoopjes in hun assortiment en dit stijgt met de dag. Met Goedkoopjes heb je de garantie op kwaliteit en dat voor de laagste prijs. Daarnaast wil Albert Heijn altijd de beste prijs-kwaliteitverhouding en daarom verandert het assortiment geregeld.

Goedkope producten hoeven namelijk niet altijd slechter, ongezonder of van mindere kwaliteit te zijn. Integendeel zelfs. Dit heb ik ook met kwark. De goedkoopste kwark vind ik zelf het lekkerst en daar betaal je dan nog niet eens 70 cent voor. Maar dit geld voor mij met heel veel producten. Daarnaast denken veel mensen dat biologische producten ook gezonder zijn, helaas is dit niet het geval. Natuurlijk is het beter voor de dieren, maar voor onze gezondheid en portemonnee scheelt het niet.


Gezonde spaghetti voor een klein prijsje

Met groente en hüttenkäse

Door de Albert Heijn werd ik uitgedaagd om een gezonde maaltijd te maken voor een klein prijsje! Dat is goed gelukt naar mijn mening, want deze maaltijd zet je voor € 1,55 per persoon op tafel. Ja echt en dat bijna allemaal met de Goedkoopjes! 

Zo maak je de spaghetti

 • Breng een pan water aan de kook en kook de spaghetti volgens de verpakking gaar.
 • Pers of snijd ondertussen de knoflook en de ui fijn en fruit dit in een pan met wat olie aan.
 • Snijd de courgette en aubergine in blokjes en bak dit vervolgens mee.
 • Als de groenten gaar is bak je de spinazie nog even kort mee.
 • Giet vervolgens de spaghetti af en roer er twee eetlepels citroen olijfolie doorheen. Schep de groenten er vervolgens doorheen en roer het goed door elkaar.
 • Schep er nog wat hüttenkäse met pesto overheen en strooi er nog wat pitten overheen en je spaghetti is klaar.
 • Als je gaat mealpreppen is het handiger op de hüttenkäse pas er op te doen wanneer je gaat eten. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

 • 518 kcal
 • 21 gram eiwitten
 • 61 gram koolhydraten
 • 7-10 gram vezels (afhankelijk van de spaghetti)
 • 20 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram