Alpro 

31-08-2017

Alpro haver

Sinds kort heeft Alpro er een twee nieuwe varianten bij met haver, namelijk de havermelk en de Mild & Creamy met haver. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om aan je dagelijkse hoeveelheid vezels te komen, daarom helpt Alpro ons een beetje met de twee nieuwe producten!

Het wordt ons aangeraden om dagelijks 30 tot 40 gram vezels te halen, maar door meer dan 80% van de bevolking wordt dit niet gehaald. Ik moet eerlijk zijn dat ik dit ook echt niet elke dag red. In volkorenbrood zit ongeveer zo'n 3,7 gram vezels dus heb je er nog ruim 35 te gaan! 

Vezels komen vooral voor in volkoren producten, noten, groente, fruit en peulvruchten. Niet in zuivel dus, daarom heeft Alpro haver toe gevoegd aan de Mild & Creamy en kwamen ze met de havermelk. Vezels zijn namelijk erg belangrijk voor een gezonde spijsvertering en ze geven je een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel honger krijgt.

Wil je meer weten over vezels neem dan even een kijkje op de site van Het Voedingscentrum. Hier kun je ook zien welke producten er vezels bevatten en hoeveel.

Met een uitgebalanceerd ontbijt, of een lekker en gezond tussendoortje vol vezels behaal je zonder moeite je vezels.

Alpro Mild & Creamy naturel met havervlokken

Zelf was ik al fan van de Mild & Creamy producten van Alpro, dus was ik ook erg benieuwd naar deze nieuwe variant! Ik kan je zeggen dat ook deze goed gekeurd is door mij! Heerlijk met wat stukjes haver erin die je Mild & Creamy een echte bite geeft. Deze 100% plantaardige yoghurt is gemaakt van haver en soja en bevat 2,3 gram vezels per 100 gram en zit boordevol eiwitten. Nog wat extra vezels binnenkrijgen bij je ontbijt? Voeg er dan wat fruit en noten aan toe.

Alpro haverdrank

Met 1,4 gram vezels per 100 gram is de havermelk van Alpro de enigste vezelrijke haverdrink van Nederland. Daarnaast is de haverdrink 100% plantaardig, laag in vetten en natuurlijk zonder toegevoegde suikers. Heerlijk met wat ontbijtgranen, door de smoothie of als melkvervanger in een cappuccino! Of maak er een havermoutpap mee, zo krijg je nog meer vezels binnen en ga als topping van je havermout voor fruit en noten. De haverdrank is zowel in houdbare als gekoelde variant verkrijgbaar.

De haverproducten van Alpro zijn te koop bij onder andere Albert Heijn, Jumbo, Plus, Deen en Hoogvliet. 


Alpro Sojadrink ongezoet

De Alpro Sojadrink ongezoet is vernieuwd en komt nu met nog betere voedingswaarden! Ik ben een groot fan van Alpro, aangezien het een goed plantaardig alternatief is voor melk. Sinds ik lactosevrij eet, ben ik begonnen met de producten van Alpro. Alpro heeft een breed assortiment aan plantaardige melk producten, waarmee je eindeloos kunt blijven variëren. Laatst heb ik al een stukje geschreven over de haverproducten van Alpro en nu ga ik jullie het een en ander vertellen over de ongezoete soja producten van Alpro.

Als je in de supermarkt opzoek gaat naar sojamelk / yoghurt heb je al vaak de keus tussen gezoet en ongezoet. De gezoete variant bevat suiker, maar de ongezoete varianten van Alpro zijn geheel vrij van suikers. Dit is ideaal als basis van een gezond gerecht! Dat te veel suiker niet goed is voor ons lichaam weten we natuurlijk allemaal. Daarom ben ik blij met deze variant, want er zitten dan wel geen suikers in, maar de smaak wordt er niks minder om!

De ongezoete varianten van Alpro zijn: Alpro Sojadrink, Alpro Amandeldrink en Alpro Mild & Creamy. Deze producten bevatten soja eiwitten. Dit zijn hoogwaardige plantaardige eiwitten die van belang zijn voor de onderhoud van je spieren en botten. Want zelfs met een plantaardig dieet is het mogelijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen.

De Soja producten zijn naturel al lekker van zichzelf, maar gebruik het ook eens door een smoothie, omelet, pannenkoek of een cake heen voor een milde smaak!

Continu is Alpro bezig met het verbeteren en creëren van nieuwe producten. Het totale suikergehalte is al met 12% verlaagd en in de toekomst willen ze daar nog eens 12,5% boven op doen, zonder dat de smaak er onder gaat lijden! 

Sugar fact

  • Er wordt door het lichaam geen onderscheid gemaakt tussen van nature aanwezige of toegevoegde suikers! Ze worden dus door je lichaam allemaal op dezelfde manier verwerkt. Suiker is namelijk suiker.
  • Er zij veel verschillende soorten stropen, namelijk glucose-fructose stroop, agave siroop, ahornsiroop en nog wel meer. Deze stropen bestaan allemaal uit suikers die dezelfde hoeveelheid energie leveren.
  • Er bestaan geen goede of slechte suikers.

Met de nieuwe ongezoete producten van Alpro weet je in ieder geval zeker dat je geen suikers binnenkrijgt en kun je zorgeloos genieten!