American pancakes van havermout en banaan

08-10-2019

Van die dikke luchtige pannenkoekjes, ook wel American pancakes genoemd. Normaal niet echt voedzaam of gezond te noemen. Zoals je wellicht wel door hebt zit ik op m'n pannenkoekentour en vind deze tot nu toe echt de allerlekkerste! Gezonde American pancakes van banaan, ei en havermout. Ja het kan echt voedzame American pancakes en die wil je proberen! 

Of eigenlijk zijn het gewoon banaan havermout pannenkoekjes 2.0. Na deze wil je namelijk niks anders meer, gok ik. Ik topte deze gezonde American pancakes af met wat magere vanille kwark, vijgen, banaan en mijn zelfgemaakte speculaas granola. Door gebruik van banaan in de pannenkoekjes heb je geen honing of andere zoetstof meer nodig. Tip: gebruik rijpe bananen, het liefst zo bruin mogelijk. 

Wanneer ga jij ze bakken?!

Ingrediënten

Voor 2-3 porties (10 pancakes)

  • 120 gram havermout
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 100 gram kwark naar keuze
  • 1 tl bakpoeder

Optioneel

  • 2 el eiwitpoeder 

Zo maak je de American pancakes met banaan

  • Doe alle ingrediënten in een blender/keukenmachine en meng tot een glad beslag. 
  • Verhit wat olie in een pan en bak ongeveer 10 pancakes van het beslag. Tip, schep met een ijslepel het beslag in de pan, zo krijg je ongeveer allemaal gelijke pannenkoekjes. Zodra er luchtbelletjes in het beslag komen, kun je ze omdraaien. 
  • Herhaal tot het beslag op is en top af met je favoriete toppings! 

Gemiddelde voedingswaarde

Per 3 pancakes, exclusief toppings

  • 278 kcal
  • 6 gram vet, waarvan verzadigd 1,5 gram
  • 13 gram eiwitten
  • 40 gram koolhydraten
  • 5 gram vezels