Anne & Max

24-11-2017

Anne & Max. Hoe komt de eigenaar Wobbe van Zoelen aan deze naam? Heeft hij kinderen die zo heten of is het misschien wat anders? Ik vroeg aan Wobbe zelf hoe hij op deze naam is gekomen. En de reden is vrij creatief gevonden, al zeg ik het zelf.

Wobbe had altijd al de droom voor een eigen horecaonderneming. Op een gegeven moment is hij begonnen met een plan hiervoor op te stellen. Op dat moment had hij nog geen idee voor een naam, maar hij moest het document toch een naam geven om het te kunnen opslaan. Hiervoor gebruikte hij de naam die hij eigenlijk voor veel van zijn documenten gebruikt, namelijk: "Anne". Wobbe vertelde dat hij Anne een mooie naam vond. Koeien bijvoorbeeld, die krijgen altijd de naam Anne1, Anne2, Anne3, enzevoorts. Zoals boeren dat met hun koeien deden, zo deed Wobbe dat met zijn documenten. Hieruit is dus de naam Anne ontstaan, maar nu Max nog.

Wobbe wilde graag biologische koffie aanbieden binnen zijn onderneming. Toen Wobbe 13 jaar geleden met dit plan begon was het onderwerp "biologisch" nog in opkomst en vrij onbekend. Max Havelaar bestond destijds al wel en daarop besloot Wobbe in contact te komen met deze organisatie. Uiteindelijk is het niet tot een samenwerking gekomen, maar de naam "Max" vond hij wel erg interessant.

Daaruit is de combinatie "Anne & Max" ontstaan. Dit zijn geen werkelijke personen, maar fictieve personen zoals Wobbe dat zo mooi zegt. En geef toe... het klinkt heerlijk.

High Tea

Afgelopen vrijdag ben ik samen met mijn tweelingzus op bezoek geweest bij Anne & Max. Deze hotspot gelegen in o.a. Arnhem, stond al heel lang in mijn hotspotlijst. Het werd dus de hoogste tijd om hier eens langs te gaan en hoe kun je een hotspot nou beter beoordelen dan met een high tea! Bij een high tea proef je allerlei verschillende gerechtjes van de kaart en zo heb je in een middagje een goed beeld van de smaak en kwaliteit kunnen ervaren. Hoe tof is het dat Wobbe (de eigenaar) zelf ook nog even langs kwam om met ons te praten! Hij vertelde vol passie over Anne & Max. Hij deelden met ons waar hij alle producten/ingrediënten vandaan haalt en ja... echt waar hij gaat de hele wereld over voor de beste biologische producten. Gelukkig kan hij in Nederland ook het één en andere vinden, zoals pompoenen uit Castricum en ham uit Limburg. Voor de zalm is hij pas gelden overgevlogen naar Schotland. Hij wilde met eigen ogen zien hoe de zalm gekweekt wordt. De chocolade haalt hij uit Amerika. De chocolade die wordt gebruikt bij Anne & Max is namelijk 100% slaafvrij! Wobbe vindt goede producten namelijk erg belangrijk en daar geef ik hem zeker gelijk in. Voor we het wisten was er al een uur voorbij, zoveel leuke dingen hadden we te bespreken. Het leuke is om te zien met hoeveel passie Wobbe zijn bedrijf runt.

Een goed gevulde plank met een heleboel lekkers, dat is de high tea bij Anne & Max. Je krijgt echt veel, heel veel! Maar daar word ik altijd blij van en zeg nou zelf, wie niet? Je kon kiezen uit vijf verschillende soorten thee en daarnaast was de plank gevuld met aan hartige gerechten: pompoensoep, kikkererwten curry kokossoep, hartige scones, bruschetta met brie, ham en cranberry compote, bruschetta met blauwe kaas, vijgen chutney en blauwe bes, bruschetta met gerookte zalm, spinazie, wasabi mayonaise en zeewier, hartige quiche en aan zoete gerechten: scones met clotted cream en jam, energybites, witte chocoladetaart en een veganistische pure chocolade taart.

Wat ik het lekkerste vond? Dat was overduidelijk de witte chocoladetaart en de bruschetta met blauwe kaas. Manons favorieten bites waren: de kikkererwten curry kokossoep en de hartige scones.

We hebben genoten van al het lekkers en het is zeker de moeite waard om nog eens terug te komen. Wij kunnen Anne & Max aan iedereen aanraden en probeer vooral de overheerlijke high tea eens. Laat dan meteen even weten wat jij ervan vond!


Anne & Max